T X A C A
contactpersoon
voor meer info:
dien@sos-strays.nl
+31 (0)251-752179
+31 (0)6-39205491

 tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Bretoense Spaniel (Epagneul Breton)
Klik hier voor een rasbeschrijving.
Leeftijd
± 21/01/2015
Schouderhoogte
Kleine middelmaat: ca. 40 cm hoog en 10 kg.
Uiterlijk
Wit/roodbruin gevlekt, halflangharig. Kort staartje, zoals gewoon is bij dit ras.
Herkomst
Spanje, Madrid

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.
Verblijfplaats
Groeningen (Noord-Brabant) in een opvanggezin met kinderen en andere honden.
Karakter
TXACA (roepnaam JELKA) is een lief, blij en onzeker vrolijk hondje. Alles is nieuwe voor JELKA; wonen in een huis met alle geluiden die daar bij horen vindt ze vreselijk spannend en maakt haar onzeker en angstig. Maar wonen in een huis vindt ze ook wel heel fijn door alle comfort die daar bij hoort.
Buiten is JELKA een super vrolijk hondje wat bijna nergens van schrikt. Loslopen in veilig gebied gaat dan ook ontzettend goed. Ze zet de vaart er in om haar energie kwijt te raken zonder het baasje echt uit het oog te verliezen. Maar als er vogeltjes vlak voor haar opvliegen heeft ze toch wat meer moeite om te luisteren.
In huis reageert ze vriendelijk op bezoek. Voor haar tijdelijke baasje is zij erg aanhankelijk en ze is graag bij haar en de andere honden in de buurt. JELKA heeft het speelgoed ontdekt dat voor haar is en ze kan zich hier prima mee vermaken. Ze kan heerlijk bezig zijn met een kauwkluifje of met knuffeltjes uit elkaar slopen.
JELKA kan nog niet zo lang alleen zijn, maar dit wordt met kleine stapjes opgebouwd. Zij verblijft dan samen met het andere honden in de voor hen bestemde ruimte. Komt het baasje thuis dan maakt ze van blijdschap het ene rondedansje na het andere, en van opwinding kan ze dan een klein plasje doen. JELKA is -op een ongelukje na- helemaal zindelijk.
Het lopen aan de riem gaat vooruit, zij heeft daar nog wat moeite mee en kan soms behoorlijk trekken, vooral als ze lekkere luchtjes ruikt. Niet zo gek natuurlijk als je een jachthondje bent en er overal interessante luchtjes te ruiken zijn. Is JELKA eenmaal haar energie kwijt kan ze keurig aan de lijn lopen.
JELKA gaat graag mee in de auto waar zij met de andere honden achterin verblijft en ze is heel de rit rustig.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van TXACA in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Voor TXACA zoeken we stabiele baasjes die bekend zijn met jachthondjes en haar verder willen begeleiden naar stabiliteit. Een andere stabiele hond in het gezin zou prettig zijn voor haar, maar is met de juiste baasjes niet nodig. Een druk gezin is voor TXACA niet de juiste plaats daar ze nu nog wat moeite heeft met meerdere mensen om haar heen in dezelfde ruimte.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, ook met katten.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden TXACA werd door onze vrienden van Adoptalo gered uit de perrera van Madrid. Van haar verleden is niets bekend.
Kosten: € 260,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG