T X A C A
contactpersoon
voor meer info:
dien@sos-strays.nl
+31 (0)251-752179
+31 (0)6-39205491

 tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Bretoense Spaniel (Epagneul Breton)
Klik hier voor een rasbeschrijving.
Leeftijd
± 21/01/2015
Schouderhoogte
Kleine middelmaat: ca. 40 cm hoog en 10 kg.
Uiterlijk
Wit/roodbruin gevlekt, halflangharig. Kort staartje, zoals gewoon is bij dit ras.
Herkomst
Spanje, Madrid

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.
Verblijfplaats
Heemskerk, in een opvanggezin.
Karakter
TXACA is een lieve rustige aanhankelijke hond die soms wat verlegen is en onzeker contact maakt met mensen die ze niet kent. Ze reageert wel vriendelijk op bezoek. Voor haar tijdelijke baasjes is zij erg aanhankelijk en ze is graag bij ze in de buurt. Soms is ze wat angstig voor geluiden die ze niet kent.
Hoewel TXACA nog maar kort in de opvang is, doet ze het fantastisch als huishondje en geniet ze met volle teugen van alle aandacht. Zij verblijft in het opvanggezin als hondje alleen. TXACA heeft in huis het speelgoed ontdekt dat voor haar is en ze kan zich hier prima mee vermaken. Ook kan zij haar tijdelijke baasjes uitdagen om een spelletje met haar te doen.
TXACA kan al 2 uurtjes alleen zijn waarbij ze los in de gang verblijft. Haar mandje is dan haar favoriete plekje. Komen baasjes thuis dan kan zij van opwinding en blijdschap een klein plasje doen. TXACA is helemaal zindelijk en slaapt de nachten zonder problemen door en maakt niet stuk in huis.
Het lopen aan de riem gaat prima al kan ze soms wat trekken, vooral als ze lekkere luchtjes ruikt. Het loslopen zal te zijner tijd goed geoefend moeten worden omdat zij een behoorlijk jachtinstinct heeft.
TXACA gaat graag mee in de auto, zij zit dan op de achterbank.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van TXACA in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Voor TXACA zoeken we een thuis waar het niet te druk is. Met grote kinderen heeft zij geen probleem, met kleine kinderen heeft zij nog geen kennis gemaakt. Actieve ouderen hebben TXACA's voorkeur. Ze kan zowel in een appartement leven als in een huis met een tuintje.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, speels en heel geduldig. TXACA maakt makkelijk vrienden met andere honden..
Bijzonderheden TXACA werd door onze vrienden van Adoptalo gered uit de perrera van Madrid. Van haar verleden is niets bekend.
Kosten: € 260,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG