V A I T I A R E
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 06/04/2016
Schouderhoogte
Klein hondje: 30 cm hoog en 5 kg.
Uiterlijk
Lichtbruin/wit, halflangharig
Herkomst
Spanje, Madrid

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.
Verblijfplaats
Maasmechelen (grens B/NL bij Geleen) in een opvanggezin met andere honden.
Karakter VAITIARE is een vrolijk, lief, slim, kroelerig en aanhankelijk hondje. Omdat VAITIARE eerder in huis geleefd heeft (zie bijzonderheden) heeft zij geen moeite met de dagelijkse routine van een leven als huishond. In huis is zij rustig en ligt het liefste bij je op schoot of op de bank.
Bezoek wordt enthousiast begroet. Ook met het kleinkind (3,5 jaar) gaat zij goed om.
VAITIARE is dol op spelen, samen met de pup in het opvanggezin of alleen met een balletje of knuffel. De roedeltaal verstaat zij goed en kan zowel met grote als kleine honden goed overweg.
Wandelen doet VAITIARE graag en ze loopt al behoorlijk netjes mee aan de riem.
Ze is volledig zindelijk.
VAITIARE kan al even alleen thuis blijven, samen met de andere twee honden in het opvanggezin.
In de auto blijft zij keurig op de achterbank zitten.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
VAITIARE past in veel situaties en kan zowel als hond alleen als bij een andere hond geplaatst worden.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, ook met katten.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden VAITIARE had een thuis in Spanje. Op een dag heeft haar baasje, zonder opgaaf van redenen VAITIARE. SAMOA en ION naar de perrera van Madrid gebracht. Gelukkig hebben onze vrienden van Adoptalo hen alle drie gered en kwamen zij naar Nederland/BelgiŽ voor een nieuwe toekomst.
Kosten: € 260,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG