V A N I L L A   S.
contactpersoon
voor meer info:
dien@sos-strays.nl
+31 (0)251-752179
+31 (0)6-39205491

 tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef
Ras
Mix
Leeftijd
± 17/05/2017
Schouderhoogte
Waarschijnlijk kleinblijvend.
Op 02/10/2017 met bijna 5 maanden oud: 3,8 kg.
Uiterlijk
Beige, kortharige vacht.
Herkomst
Spanje, Madrid (Cadiz)

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.
Verblijfplaats
Beverwijk, in een opvanggezin met andere honden, een kat en vogels.
Karakter
Lieve, sociale pup. VANILLA is een druk, klein dondersteentje. Ze heeft een hoog energielevel en is erg zelfstandig, soms een beetje te zelfstandig. Zij heeft hele consequente baasjes nodig die deze kleine spring-in-het-veld verder willen opvoeden tot een gehoorzaam hondje.
VANILLA is erg zachtaardig en knuffelig. Haar wereldje bestaat voornamelijk uit ravotten en spelen met de andere huishonden, of dit nu binnen of buiten is. Ze mag ook graag zelf op onderzoek uit gaan en wil dan soms niet luisteren, alle geurtjes buiten zijn zo lekker. Als je eenmaal haar aandacht hebt, komt ze als een raketje op je afgestormd om geknuffeld te worden.
De nachten slaapt VANILLA goed door in de bench en 2 uurtjes alleen zijn lukt ook al met steun van de andere honden. Op een klein ongelukje na is zij zo goed als zindelijk in huis.
Het netjes lopen aan de riem moet dit stuiterballetje nog onder de knie krijgen, ze is veel te druk bezig met haar omgeving. Het is voor haar opvangmama bijna onmogelijk haar dit aan te leren daar er meerdere honden aan de riem lopen die allemaal VANILLA'S aandacht hebben.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van VANILLA.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding Pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
VANILLA is nog een pup en moet verder opgevoed worden. Zij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die haar met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale volwassen hond. Omdat zij zo jong is, kan zij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn.

LET WEL:Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, ook met katten. Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden VANILLA en haar broertje OREO verbleven in Spanje bij een gastgezin met andere honden en een klein kind.
Kosten gift:  € 235,--

voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouder-
dom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG