V E L A   S.
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting] Onze Zwarte Parels
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/10/2014
Schouderhoogte
Kleine hond: 35 cm hoog en 6 kg.
Uiterlijk
Zwart met klein beetje wit, ruwharig.
Herkomst
Spanje, Torrelavega (Cantabri)

De heel jonge vereniging 'Refugio Canino Torres' is in juli 2013 gesticht door de vrijwilligers die al sinds 2011 actief zijn in het asiel van Torrelavega. Ze zijn vanaf nu een onafhankelijke vereniging, voorheen waren ze onderdeel van de dierenbeschermingsorganisatie Aspacan. Refugio Canino Torres krijgt geen subsidies van de steden en gemeenten behalve gratis vuilnis ophalen, rattenbestrijding en watervoorziening. Ze moeten dus erg hard werken om vooral het 'erfgoed' van vr 2011 te kunnen onderhouden, veelal grote, oudere en moeilijk plaatsbare honden. Deze moedige dierenvrienden organiseren evenementen om wat geld te winnen en zijn afhankelijk van sponsors en donateurs om de dieren waardig te kunnen verzorgen. Wij hebben in 2012 een zomeractie voor Torrelavega gehouden om extra voeding te kunnen kopen en ondersteunen de honden met nihil plaatsingskansen structureel via ons AHA project. Voor een stukje geschiedenis van Torrelavega vanaf 2011 tot nu, klik hier.
Verblijfplaats
Leek, in een opvanggezin met andere honden en een kat.
Karakter
VELA is een ongelooflijk lief, leuk, makkelijk en zelfverzekerd hondje wat zich al snel heeft aangepast in het opvanggezin. Ze lijkt soms wat eigenwijs maar is goed te corrigeren. VELA luistert al naar haar naam.
VELA houdt haar opvangmoeder goed in de gaten maar zoekt inmiddels ook rustig een plekje op als haar opvangmoeder bezig is. Op schoot zitten vindt ze heerlijk.
Ze is volledig zindelijk. Wel moet ze als ze 's ochtends wakker wordt, gelijk even een plas doen. In huis is ze rustig. Spelen met de andere honden vindt ze het einde maar ze kan zich ook alleen met een speeltje vermaken.
VELA snapt de roedeltaal goed.
Met de kleinkinderen van 6, 8 en 10 jaar gaat ze goed om. Bij bezoek is ze in het begin even afwachtend om ze daarna op haar gemak te komen begroeten.
VELA kan al even alleen blijven samen met de andere honden in het opvanggezin. In het begin laat ze nog wel even een piepje horen maar het gaat al steeds beter.
VELA loopt nog niet heel netjes aan de riem. Snuffelen hier en daar vindt ze veel leuker. Buiten kent ze geen enkele angst. VELA kan alleen op verantwoorde plekken los. Alles wat beweegt is leuk en haar neusje maakt overuren. Zodra zij iets ruikt, gaat zij er achter aan. Muisjes zoeken is helemaal het einde en dan moet je even geduld hebben maar uiteindelijk komt ze voor een snoepje ook weer netjes terug.
Inmiddels gaat ze goed om met de kat. Ze doet de kat verder helemaal niets.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Gezien het speelse karakter van VELA en het feit dat ze het mogelijk lastig vindt helemaal alleen thuis te zijn, gaat de voorkeur uit naar mensen die al een hond hebben.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, zowel groot als klein, ook met katten.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden VELA is door haar vroegere baasje naar het asiel gebracht. De reden hiervoor is onbekend. Ze was hierdoor ontzettend van streek en heeft het hele asiel bij elkaar gehuild. De medewerkers daar hadden zon medelijden met haar dat ze zo snel mogelijk een opvanggezin voor haar gezocht hebben waar ze zich duidelijk gelijk een stuk fijner voelde. VELA is nu n van de honden die naar Nederland kwam voor een nieuw toekomst.
Kosten: € 260,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG