V E L V E T   G.
contactpersoon
voor meer info:
dania@sos-strays.nl
+32 (0)470-647481
  bereikbaar tot 19.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef
Ras
Mix Pinscher
Leeftijd
± 02/07/2017
Schouderhoogte
Wordt waarschijnlijk kleine middelmaat.
Op 08/11/2017, met vier maanden oud: ± 38 cm en 8 kg.
Uiterlijk
Black en tan, gladharige vacht.
Herkomst
Griekenland, Kreta

Met de samenwerking met Silke op Kreta gaat S.O.S. Strays terug naar haar roots. Ooit is het hier allemaal begonnen, als een opvangplek op Akrotira. Begin 2012 huurde Silke een stuk grond met daarop een oude loods aan de baai van Souda. Met behulp van ons jaarproject 2013 hebben we de vrijwilligers een stuk op weg kunnen helpen om er een degelijk asiel te bouwen. Inmiddels is dit asiel in andere handen, maar Silke blijft honden (en katten) redden. Dit doet ze met hulp van enkele opvanggezinnen waar zij de volwassen honden kan onderbrengen. Silke zelf vangt vooral pups op omdat die veel, en specialistische, zorg nodig hebben.
Verblijfplaats
Brunssum, in een opvanggezin met honden en katten.
Karakter
VELVET is een vrolijke en hele lieve pup. Ze vindt het heerlijk om op je schoot te liggen en aandacht te krijgen. Ze gaat graag mee wandelen en het lopen aan de lijn gaat steeds beter. Mensen die haar buiten aandacht geven worden vrolijk door haar begroet. Ook binnen komt ze de mensen vrolijk begroeten maar gaat daarna in haar mandje liggen.
VELVET is een enthousiast hondje dat graag speelt met andere honden en katten. Soms is ze te druk met de katten maar ze is goed af te leiden om iets anders te gaan doen. Naar vreemde honden kan ze soms een beetje terughoudend zijn, maar als ze de honden kent wil ze heel graag spelen.
VELVET geniet al volop van haar leventje en alles buiten is leuk en interessant, zoals blaadjes die voorbij vliegen.
De nachten slaapt VELVET goed door en als je haar op tijd naar buiten doet is ze zindelijk. Ze geeft ook al zelf aan wanneer zij naar buiten moet.
Soms wil ze niet alleen de tuin in, dan geeft haar opvangmama wat leuke speeltjes en dan vindt ze het prachtig en kan ze nog even zelfstandig lekker gaan spelen.
VELVET is een heel lief en gemakkelijk hondje dat graag bij je ligt. Ze is ook lief en sociaal met kinderen.

Klik hier om een filmpje te bekijken van VELVET.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding Pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
VELVET is nog een pup en moet verder opgevoed worden. Zij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die haar met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale volwassen hond. Omdat zij zo jong is, kan zij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn.

LET WEL:Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal.
Bijzonderheden VELVET is het zusje van COAL G. en SILKY G. die wij ook ter adoptie aanbieden.
Kosten gift:  € 260,--

voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouder-
dom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG