V I L L A B A J O
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu
Ras
Mix
Leeftijd
± 02/02/2018
Schouderhoogte
Wordt grote hond.
Op 16/07/2018 met 5 maanden oud: 48 cm hoog en 18 kg.
Uiterlijk
Lichtbruin, kortharig.
Herkomst
Griekenland, Athene

Illioupolis Animal Welfare Union is een kleine organisatie die zwerfdieren redt, opvangt en herplaatst in de omgeving van Illioupolis, een buitenwijk van Athene. De organisatie wordt gerund door Iris Roussis, een grote dierenvriend waar wij al jarenlang mee samenwerken en zo nu en dan een hond kunnen laten overkomen als er een vlucht beschikbaar is. Meer info: www.zeil.gr.
Verblijfplaats
Lienden, in een opvanggezin met andere honden, een kat en konijnen.
Karakter VILLABAJO, in het opvanggezin VILLA genoemd, is echt een heerlijke hond! Lief, sociaal, speels en vrolijk! Het is niet verwonderlijk dat hij de harten van vele vrijwilligers in Griekenland heeft gestolen.
Direct vanaf de eerste dag in Nederland draait hij probleemloos mee in het opvanggezin.
Naar de andere honden is hij sociaal en respectvol en de roedeltaal verstaat hij goed. Met één van de honden vindt hij het heerlijk om te spelen, te rennen en uit te dagen. Ook heeft hij zijn eerste zwemles al gehad en dat beviel hem goed.
VILLA kan zich ook goed alleen vermaken. Hij ligt graag ergens met een stokje of een balletje te spelen.
Hij is in huis zeer relaxt en rustig. Zo af en toe heeft hij de stoute 10 minuten: gaten graven, planten uit de tuin trekken of dingen pakken die niet voor hem bestemd zijn. Een bench is dan ook wel noodzakelijk voor de momenten dat hij alleen is. Ook 's nachts slaapt hij in de bench. Hij vindt dat prima en loopt er zelf in en gaat ook overdag uit zichzelf lekker in de bench liggen.
VILLA kan al enkele uren, samen met de andere honden in het opvanggezin, alleen thuis blijven.
VILLA is volledig zindelijk. Op verantwoorde plekken loopt hij los, wel met een lange lijn aan zijn tuig. Aan de riem trekt hij nog wel. Hier wordt aan gewerkt binnen het opvanggezin.
Met de kat gaat VILLA zeer vriendelijk en respectvol om.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding Pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
VILLABAJO is nog een pup en moet verder opgevoed worden. Hij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die hem met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale volwassen hond. Omdat hij nog zo jong is, kan hij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal. Bij de kattentest reageerde VILLABAJO vriendelijk en nieuwsgierig op de aanwezige katten.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden VILLABAJO en zijn zusje VILLARIBA werden in een transportbox achtergelaten bij de deur van één van de vrijwilligers van Illioupolis Animal Welfare Union. Op een briefje stond dat de eigenaar deze pups niet wenste en dat ze boften dat hij de pups bij hen had gebracht in plaats van de dieren gewoon ergens op straat te zetten. Broer en zus waren op dat moment nog erg jong, bang en uitgehongerd.
Gelukkig hebben onze vrienden van Illioupolis Animal Welfare Union zich liefdevol over de pups ontfermd en nu krijgen ze via S.O.S. Strays een kans als huishond in Nederland of België.
Kosten gift:  € 260,--

voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouder-
dom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG