V I L L A R I B A
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting] Onze Zwarte Parels
Geslacht
Teef
Ras
Mix
Leeftijd
± 02/02/2018
Schouderhoogte
Wordt grote hond.
Op 10/08//2018 met 6 maanden oud: 54 cm hoog en 17 kg.
Uiterlijk
Zwart met klein beetje wit, kortharig.
Herkomst
Griekenland, Athene

Illioupolis Animal Welfare Union is een kleine organisatie die zwerfdieren redt, opvangt en herplaatst in de omgeving van Illioupolis, een buitenwijk van Athene. De organisatie wordt gerund door Iris Roussis, een grote dierenvriend waar wij al jarenlang mee samenwerken en zo nu en dan een hond kunnen laten overkomen als er een vlucht beschikbaar is. Meer info: www.zeil.gr.
Verblijfplaats
Brunssum, in een opvanggezin met andere honden en katten.
Karakter Lieve, sociale, speelse & vrolijke pup die de harten van vele vrijwilligers in Griekenland heeft gestolen. En ook hier is het opvanggezin weg van VILLARIBA, roepnaam VILLA.
Ze is super lief en erg rustig in huis. Het is een heerlijke jonge hond. Ze eet goed en slaapt goed door.
Ze heeft een heel rustig karakter en is niet druk op haar gekke 5 minuutjes na. Ze is speels en sleept graag met speelgoed. Als je haar kauwbotjes geeft, dan bijt ze niet op andere spullen.
Ze is zindelijk als je haar op tijd uitlaat. Ze trekt nog wat aan de riem, maar het is na een week al een stuk minder. Ze kan buiten nog van harde geluiden schrikken.
Kortom, VILLA is een geweldig lieve pup met een erg rustig karakter.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van VILLARIBA in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding Pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
VILLARIBA is nog een pup en moet verder opgevoed worden. Zij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die haar met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale volwassen hond. Omdat zij nog zo jong is, kan zij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal. Bij de kattentest reageerde VILLARIBA vriendelijk en nieuwsgierig op de aanwezige katten.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden VILLARIBA en haar broertje VILLABAJO werden in een transportbox achtergelaten bij de deur van één van de vrijwilligers van Illioupolis Animal Welfare Union. Op een briefje stond dat de eigenaar deze pups niet wenste en dat ze boften dat hij de pups bij hen had gebracht in plaats van de dieren gewoon ergens op straat te zetten. Broer en zus waren op dat moment nog erg jong, bang en uitgehongerd.
Gelukkig hebben onze vrienden van Illioupolis Animal Welfare Union zich liefdevol over de pups ontfermd en nu krijgen ze via S.O.S. Strays een kans als huishond in Nederland of België.
Kosten gift:  € 260,--

voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouder-
dom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG