V L A D I M I R
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix type Boomer
Leeftijd
± 01/09/2017
Schouderhoogte
Kleine hond: 36 cm hoog en 6,7 kg.
Uiterlijk
Beige/bruin, wollige halflange vacht.
Herkomst
Spanje, Santiago de Compostella (Galicië)

Refuxio de Bando bestaat sinds 2004. Het is de officiële opvangplaats voor ongewenste honden en katten van de stad Santiago de Compostella. Het heeft plaats voor 250 à 300 dieren en telde bijvoorbeeld in oktober 2015 zo'n 480 dieren (350 honden en 130 katten). Ondanks een sterk adoptiebeleid is het asiel chronisch overbevolkt. Het asiel werkt als een dierenbeschermingsorganisatie en euthanaseert alléén zwaar zieke of gevaarlijk agressieve honden.
Verblijfplaats
Hoorn, in een opvanggezin met katten.
Karakter
VLADIMIR wordt door zijn Spaanse verzorgers beschreven als een zeer lief en leuk hondje wat aanvankelijk wat terughoudend kan reageren in nieuwe situaties, maar wel dol is op aandacht. Grappig detail: hij staat vaak op zijn achterpootjes terwijl hij wuift met zijn voorpootjes als hij graag geaaid wil worden. VLADIMIR is bang voor harde geluiden.
En dat blijkt, sinds hij is aangekomen in het opvanggezin, ook zo te zijn.
In huis is hij inmiddels helemaal op zijn gemak. Buiten is hij soms nog wel wat snel afgeleid door dingen die hij tegenkomt. Soms is dit gezonde nieuwsgierigheid, soms vindt hij dingen nog wat spannend. Hij loopt netjes mee aan de riem, trekt niet en kan goed overweg met de honden die hij onderweg tegenkomt.
's Nachts en bij afwezigheid van het opvanggezin verblijft hij in de bench. VLADIMIR wil soms nog wel eens de verkeerde dingen pakken.
VLADIMIR kan goed overweg met de katten in het opvanggezin en ook is hij erg lief tegen de kleinkinderen.
VLADIMIR is nagenoeg zindelijk.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Voor VLADIMIR zoeken wij rustige adoptanten die hem de tijd geven om verder te wennen aan het leven als huishond.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, ook met katten.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden VLADIMIR is op een industrieterrein door een hondenvanger gepakt, samen met IRINA die vermoedelijk zijn moeder is. Beide hondjes zijn naar het asiel gebracht. Gezien hun staat zijn zij niet lang op straat geweest, vermoedelijk zijn zij achtergelaten door hun eigenaar. Zowel VLADIMIR als IRINA reisden naar Nederland voor een nieuwe toekomst.
Kosten: € 260,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG