V O L T I O
contactpersoon
voor meer info:

petra@sos-strays.nl
+32 (0)473-870278
  ma-vr: 18.30 - 23.00 uur
  za/zo : 10.00 - 23.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 4 ŗ 5 jaar
Schouderhoogte
Klein hondje: 30 cm hoog en 6 kg .
Uiterlijk
Black & Tan, kortharig.
Herkomst
Spanje, Madrid

Adoptalo is een dierenbeschermingsorganisatie in Madrid die niet over een asiel beschikt. Ze werken met enkele opvanggezinnen en hebben de beschikking over een aantal rennen die ze huren op jaarbasis bij een dierenpension. Adoptalo haalt zijn honden vooral uit een dodingstation in Madrid waar ze veel absoluut plaatsbare honden redden. Adoptalo krijgt geen subsidies en moet rondkomen van sponsors en donateurs. Onze stichting heeft in 2010 met het jaarproject geld ingezameld voor Adoptalo.
Verblijfplaats
Deurne (BelgiŽ, bij Antwerpen) in een opvanggezin met andere honden.
Karakter
VOLTIO (roepnaam BOLT), is een heel lief en aanhankelijk hondje. Hij is heel slim, na de kennismaking met de honden van het opvanggezin en een rustige nacht, wist hij ís ochtends al heel goed dat nu het ontbijt zou volgen.
Op veilige omheinde plekken kan BOLT perfect los, hij is zeer alert en houdt zijn opvangvrouwtje goed in het oog.
BOLT is zeer sociaal met andere honden, maar is niet onderdanig. Hij heeft graag alle aandacht voor zich, dus het leukste voor hem zou zijn om als enige hond geplaatst te worden.
BOLT is sociaal met katten, durft er wel achter aan te rennen, maar zodra de kat gaat blazen poetst hij de plaat. Katten die wegrennen zal hij hoogstwaarschijnlijk wel achteraan gaan.
BOLT is geen blaffer, kan een tijdje alleen thuisblijven, wandelt netjes aan de lijn en heeft geen jachtdrift en is helemaal zindelijk.
Hij houdt er ook van om mee te rijden met de auto.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van VOLTIO in BelgiŽ.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Voor VOLTIO (BOLT) zoeken we adoptanten die hem alle aandacht willen geven, graag met hem op pad gaan, en die heel veel tennisballen in huis hebben, want hij is helemaal ballengek.
BOLT wordt bij voorkeur als enige hond geplaatst.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, ook met katten. VOLTIO benadert vreemde honden zonder problemen en past zich makkelijk aan.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden  
Kosten: € 260,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG