W A L K I E
contactpersoon
voor meer info:
marc@sos-strays.nl
+32  (0)495-698372
  Tussen 18.00 - 22.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix (Dwergpincher)
Leeftijd
± 01/09/2015
Schouderhoogte
Kleine hond: 25 cm hoog en 3 kg.
Uiterlijk
Zwartbruine, kortharige vacht, WALKIE heeft een stompstaartje.
Herkomst
Spanje, Madrid

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.
Verblijfplaats
Sint-Niklaas (BelgiŽ, bij Antwerpen), in een opvanggezin met een andere hond.
Karakter
WALKIE is nog maar net aangekomen in zijn opvanggezin, maar profileert zich daar als een makkelijk hondje. Het is een rustig hondje dat vlug begrijpt wat wel en niet kan.
Eten doet ze rustig en zonder problemen. Ze durft wel te bedelen aan tafel maar na een kleine correctie wacht ze braaf op een stukje van wat je eet.
Ze is zindelijk en blaft weinig. WALKIE is wel waaks, maar blijft niet blaffen.
WALKIE houdt er van om bij je te zijn/zitten, liefst op de stoel als het mag. Ze wordt graag geknuffeld.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
WALKIE is nog maar net aangekomen in het opvanggezin. Binnenkort zullen we een beter beeld hebben van haar en waar zij het best op haar plaats zal zijn. Profielschets adoptant volgt nog.

LET WEL: Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.nbsp; Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, ook met katten (die groter zijn dan zijzelf).
Bijzonderheden WALKIE en TALKIE (vermoedelijke familie van elkaar) werden gevonden op straat en beiden naar de perrera gebracht. Ze hadden geen chip en niemand heeft nadien naar hen gevraagd. Gelukkig werden de hondjes zo snel mogelijk uit de perrera gered door onze vrienden van Adoptalo Ė Madrid en kunnen wij nu een goed en liefdevol thuis voor hen zoeken in BelgiŽ of Nederland. TALKIE is inmiddels geadopteerd.
Kosten: € 235,-- gift + € 50,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG