Y A S M I N A
contactpersoon
voor meer info:
mirjam-sos@hotmail.com
+31 (0)23-7503220
 Bereikbaar tot 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 3 ŗ 4 jaar oud.
Schouderhoogte
Klein hondje: 28 cm hoog en 4 kg.
Uiterlijk
Grijs/bruin & wit, halflangharige vacht.
Herkomst
Spanje, Madrid

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.
Verblijfplaats
Haarlem, in een opvanggezin met andere hond en oudere kinderen.
Karakter
YASMINA wordt door haar Spaanse verzorgers beschreven als een lief, slim en gehoorzaam hondje wat zich gemakkelijk aanpast aan nieuwe situaties.
YASMINA is een gemakkelijk en enorm lief hondje dat je hart snel verovert! Ze is erg aanhankelijk en wordt graag geknuffeld door iedereen. Het knuffelen gaat vanzelf want ze heeft een super zachte vacht. Ze ligt graag op schoot en als je stopt met aaien, dan legt ze haar pootje even op je arm en wil graag verder geaaid worden tot ze in slaap valt. Je kunt haar gemakkelijk op de grond zetten en zeggen dat het "klaar" is, dan gaat ze rustig op een afstandje op de grond liggen kijken.
YASMINA is een open hondje dat mensen en andere honden graag wil ontmoeten. Ze is rustig in huis en blaft erg weinig. Ze kan prima een tijdje alleen thuis zijn (samen met de andere hond in het opvanggezin). Ze slaapt los in de woonkamer, sloopt niets en heeft geen bench nodig. Ze is helemaal zindelijk.
Wandelen en autorijden vindt YASMINA geweldig. Ze loopt erg goed aan de riem en volgt je op de voet. In veilige gebieden loopt ze los en neemt dan regelmatig een sprintje over het pad of de heuvel op en af. Daarna komt ze snel weer terug rennen. Ze kent haar naam "Yasmina" niet goed, maar als je een geluidje maakt of "hier" roept, dan komt ze snel naar je toe. Haar grootste beloning is niet wat lekkers, maar even geaaid worden!
YASMINA is niet bang of schrikkerig, ze is heerlijk in balans. Ze is lief tegen kinderen.
YASMINA is een goed opgevoed hondje, dat prima meedraait en geniet van het mooie leven dat ze nu heeft.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
YASMINA past bij iedereen die van knuffelen en wandelen houdt. Ze gaat graag overal met je mee naar toe, maar kan ook prima even alleen thuis zijn. Ze is een gemakkelijk hondje.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal en speels met andere honden, goed met katten.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden YASMINA werd door haar eigenaar achtergelaten in de perrera zoals helaas erg vaak in Spanje gebeurt. Van haar verleden is verder niets bekend. Gelukkig werd zij al snel door onze vrienden van Adoptalo gered uit de perrera van Madrid en krijgt zij nu een nieuwe kans op een thuis in Nederland of BelgiŽ.
Kosten: € 260,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG