Y U L I
contactpersoon
voor meer info:
ronny@sos-strays.nl
+32 (0)494-113464
ma-vr: 10-12 & 15-19 uur
za-zo:   10.00 - 14.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix Mastin Espagnol
Klik hier om meer te lezen over het karakter van deze honden.
Leeftijd
± 01/01/2010
Schouderhoogte
Grote hond: 66 cm hoog en 53 kg.
Uiterlijk
Beige/geel, kortharige dikke vacht.
Herkomst
Spanje, Avilés

Fundacion Protectora de Animales del Principado de Asturias - afgekort: LA PROTECTORA - is een jonge vereniging, gesticht door enkele zeer ervaren dierenvrienden om het tekort aan oplossingen voor ongewenste honden in de streek van Avilés te helpen. Op dit moment hebben ze nog geen asiel maar de plannen zijn bij de gemeente ingediend en nu is het wachten op de vergunning om een asiel te mogen bouwen . Ze werken momenteel alléén nog maar met opvanggezinnen. La Protectora heeft wel al een Low Cost dierenkliniek geopend in Gijon waar ze tegen zeer gunstige tarieven de dieren verzorgen. Naast de algemene medische zorg, is het vooral de bedoeling om de honden- en katteneigenaars aan te moedigen om elk huisdier te laten castreren/steriliseren ! La Protectora voert hiervoor ook veel campagnes. La Protectora krijgt nagenoeg geen subsidies van de Steden en Gemeenten en bekostigen hun werk door private sponsoring, donaties en de verkoop van artikels op markten en evenementen.
Verblijfplaats
Nieuw Vennep, in een opvanggezin met andere honden.
Karakter
YULI is een uiterst lieve hond en een echte knuffelbeer. Deze grote statige dame, geniet van al het goede dat haar nu wordt aangeboden en overkomt. YULI kan echt genieten van haar dagelijkse verzorging en dan vooral van een lekkere en deugddoende borstelbeurt.
Aan de leiband lopen op wandeling is voor YULI helemaal geen probleem, ze loopt netjes met je mee. Uiteraard moet er wel wat rekening mee gehouden worden, dat deze knappe Spaanse ook over veel kracht beschikt. Dus zeker opletten mocht YULI uitgelaten worden door (grote) kinderen.
Naar andere mensen en kinderen toe is YULI uiterst kalm en vriendelijk.
In het opvanggezin waar YULI verblijft vertoeven eveneens andere soortgenoten. Hier maakt YULI geen enkel probleem van, ze beheerst de roedeltaal uitstekend en is uiterst sociaal. Zelfs naar pups toe is ze uiterst verdraagzaam en gedraagt ze zich zelfs een beetje als een echt moedertje, die enerzijds lief en vrolijk is, en anderzijds de pups aangeeft wanneer het genoeg is en ze zich een beetje moeten "gedragen".
Zoals het een echte Mastin (en Mastin mix) betaamt, is YULI waakzaam zodra de duisternis valt. Dit gebeurt echter op een typische Mastin manier en helemaal niet te overdreven. Bekijk zeker ook op onze site de karaktereigenschappen van dit ras.
Kortom: YULI is een viervoeter die ten volle geniet van haar nieuw aangeboden leventje, en dit uit ze dan ook door haar fijn en lief karakter volop ten toon te spreiden. Het enige waar het deze dankbare lieverd momenteel nog aan ontbreekt is een "forever" plaatsje in een fijn en liefdevol gezin.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
Voor YULI zijn we op zoek naar baasjes die haar willen aanvaarden als een volwaardig lid van het gezin. Gezien het grote formaat is ruimte in en rondom het huis een absolute vereiste. Ook een tuin en/of voldoende wandelingen zijn een must voor YULI.
YULI is zeer lief voor kinderen, maar men moet er zeker rekening mee houden dat ze sterk en krachtig is. Er moet dus opgelet worden bij kleine kinderen, die ze in haar onstuimigheid mogelijk kan omverduwen/trekken. YULI wordt absoluut niet bemiddeld aan mensen die haar als erfhond of constant buiten zouden willen houden.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal.
Bijzonderheden Zie ook: "Geef een gouden hond een gouden mand".
YULI werd door onze vrienden van La Protectora gehaald uit het asiel van Mieres, wat voorheen door “El Trasgu” werd beheerd. Sinds kort is dit asiel in handen van een nieuwe uitbater, die gelukkig ook weer bereid is om samen te werken met La Protectora. Door deze samenwerking hebben meer honden een kans op een nieuw goed leven buiten het asiel.
Er werden in Spanje x-rays gemaakt van de heupen van YULI. Er is op de x-ray geen enkele afwijking te zien.
Kosten: € 215,-- gift + € 110,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG