Z O R R I T O
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix Teckel
Leeftijd
± 18/09/2012
Schouderhoogte
Kleine middelmaat: 40 cm en 18 kg, lang lijf en kort op de pootjes.
Uiterlijk
Donkerbruin, kortharig.
Herkomst
Spanje, Avilés

Fundacion Protectora de Animales del Principado de Asturias - afgekort: LA PROTECTORA - is een jonge vereniging, gesticht door enkele zeer ervaren dierenvrienden om het tekort aan oplossingen voor ongewenste honden in de streek van Avilés te helpen. Op dit moment hebben ze nog geen asiel maar de plannen zijn bij de gemeente ingediend en nu is het wachten op de vergunning om een asiel te mogen bouwen . Ze werken momenteel alléén nog maar met opvanggezinnen. La Protectora heeft wel al een Low Cost dierenkliniek geopend in Gijon waar ze tegen zeer gunstige tarieven de dieren verzorgen. Naast de algemene medische zorg, is het vooral de bedoeling om de honden- en katteneigenaars aan te moedigen om elk huisdier te laten castreren/steriliseren ! La Protectora voert hiervoor ook veel campagnes. La Protectora krijgt nagenoeg geen subsidies van de Steden en Gemeenten en bekostigen hun werk door private sponsoring, donaties en de verkoop van artikels op markten en evenementen.
Verblijfplaats
Muiden, in een opvanggezin met een andere hond.
Karakter
ZORRITO is een vrolijke, zelfzekere, stabiele, slimme, actieve en kroelerige hond. Hij draait prima mee in het ritme van het opvanggezin. Hij kan samen met de andere hond in het opvanggezin een paar uur alleen thuis blijven.
ZORRITO luistert goed en laat zich makkelijk corrigeren.
ZORRITO is volledig zindelijk. Hij wil graag spelen met de andere hond in het opvanggezin, maar zij kijkt nog even de kat uit de boom. De roedeltaal verstaat hij goed.
ZORRITO is in huis rustig en ligt graag achter het raam naar buiten te kijken. Bezoek wordt vrolijk begroet en hij wil dan nog wel eens opspringen. Hier wordt binnen het opvanggezin aan gewerkt.
Met kinderen gaat hij goed om, zowel jong als oud, en speelt ook graag met ze. Alleen spelen met een bal of flostouw vindt hij ook erg leuk.
Alle eetbare dingen in huis moeten wel achter slot en grendel want als hij de kans krijgt, eet hij dat op.
's Nachts slaapt ZORRITO in een mandje op de slaapkamer, samen met de andere hond. ZORRITO is gezond nieuwsgierig en kent geen angst.
ZORRITO loopt al redelijk goed mee aan de riem. Hij loopt nog wel van links naar rechts en ruikt van alles. Mensen die hem begroeten, worden door hem vriendelijk benaderd. Andere mensen negeert hij.
ZORRITO kent buiten geen angst en kan in een verantwoorde omgeving los lopen. Alles wat beweegt buiten, zoals eenden of katten, vindt hij erg interessant. Hier dient dus rekening mee gehouden te worden.
Autorijden gaat ook goed, ZORRITO blijft rustig zitten.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van ZORRITO in het asiel in Mieres en in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
ZORRITO kan zowel als hond alleen als bij een andere hond geplaatst worden.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, ook met katten.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden ZORRITO werd door onze vrienden van La Protectora gehaald uit het asiel van Mieres, wat voorheen door “El Trasgu” werd beheerd. Sinds maart van dit jaar is dit asiel in handen van een nieuwe uitbater, die gelukkig ook weer bereid is om samen te werken met La Protectora. Door deze samenwerking hebben meer honden een kans op een nieuw goed leven buiten het asiel.
Kosten: € 260,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG