A G U E D A
contactpersoon
voor meer info:
ineke@sos-strays.nl
+31(0)6-82075056
  Tussen 14.00 - 22.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 22/09/2012
Schouderhoogte
Middelmaat: 48 cm hoog en 25,5 kg. AGUEDA is te zwaar.
Uiterlijk
Bruin/wit, kortharig.
Herkomst
Spanje, Oviedo

Albergue de Oviedo, of ookwel "La Bolgachina" genoemd, is een gemeentelijk asiel in de provincie Asturias. Jarenlang stond dit asiel bekend als een vreselijk asiel. Het was er overvol, smerige hokken vol ratten, er was geen medische zorg, honden kwamen nooit uit de kennels. Gelukkig is er sinds februari 2017 een nieuwe beheerder gekomen en sindsdien is de situatie een heel stuk verbeterd. De honden krijgen medische zorg, ze worden geënt, gesteriliseerd of gecastreerd. De medewerkers die er rond lopen hebben hart voor de dieren en doen hun best ze zo goed als mogelijk te verzorgen. Er is een uitloopveldje gekomen en er wordt als daar tijd voor is gewandeld met de honden. Er wordt getracht een nieuwe thuis te vinden voor de honden. Wel is het nog altijd een overvol asiel van ruim 200 honden waarvan velen een zeer geringe kans op adoptie hebben omdat ze groot, geen ras of oud zijn.
Verblijfplaats
Culemborg, in een opvanggezin met andere honden en katten.
Karakter AGUEDA is een hele lieve, rustige en zachtaardige hond. De overgang van een leven in een asiel naar een leven als huishond is een enorme verandering voor haar en AGUEDA heeft tijd nodig om te wennen. De eerste dagen durfde ze nog niet in de huiskamer te komen en was alles enorm vreemd voor haar. Na een week in opvang begint AGUEDA haar nieuwe leventje steeds meer te waarderen en ze komt al een stuk blijer over. Ze komt nu vaker in de woonkamer liggen en geniet van de aandacht en knuffels die ze krijgt. AGUEDA is zindelijk.
Een paar uurtjes alleen blijven is geen enkel probleem voor haar.
AGUEDA gaat graag wandelen en trekt totaal niet aan de riem. Heel rustig loopt ze met je mee en doet haar behoefte. AGUEDA is heel weinig gewend geweest, dus voorlopig zijn meerdere korte wandelingetjes voor haar genoeg. Haar conditie moet nog opgebouwd worden.
Op veilige plaatsen kan AGUEDA loslopen. Ze volgt je goed. Alleen als ze iets eng vindt dan draait ze zich om en loopt terug. Omdat ze niet hard gaat kan ze dan makkelijk ingehaald en weer aangelijnd worden .
AGUEDA heeft geen problemen met de andere honden van het opvanggezin, maar ze zoekt weinig contact met ze. De katten in huis worden door haar met rust gelaten.
Mee in de auto vindt AGUEDA nog eng. Ze springt er zelf niet in en als je haar wilt helpen met er in tillen dan spartelt ze een beetje tegen. Hier moet nog verder mee geoefend worden.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van AGUEDA in het asiel in Spanje.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Voor AGUEDA zoeken we een rustig en liefdevol thuis. AGUEDA vraagt niet veel, ze is gelukkig met een warme mand, een aai over haar bol en op zijn tijd een wandelingetje. Ze kan prima als enige hond geplaatst worden, want ze zoekt weinig contact met andere honden en is gesteld op haar rust.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal met andere honden, maar AGUEDA heeft weinig interesse in soortgenoten. Een andere hond die wat fel of druk reageert moet AGUEDA niets van hebben. Dan draait ze zich om en loopt er van weg. AGUEDA kan prima met katten, ze heeft er geen enkel probleem mee.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden Zie ook: "Geef een gouden hond een gouden mand".

AGUEDA is te zwaar. Voor haar conditie en gezondheid is het beter als ze zo’n 5 kg zou kunnen afvallen. De conditie van AGUEDA moet nog verder opgebouwd worden.
Het gebit van AGUEDA is in slechte staat. Binnenkort krijgt zij een gebitsbehandeling bij de dierenarts.

AGUEDA verbleef zo ongeveer haar hele leven al in het asiel van Bolgachina en heeft dus ook het beleid in de slechte tijd van dit asiel meegemaakt. De nieuwe medewerkers hebben haar AGUEDA genoemd, wat “wachten “ betekent, omdat zij al zo lang in het asiel verbleef.
Haar komst was extra spannend, want dit was voor AGUEDA een heel grote verandering en zij moet rustig begeleid worden in dit proces. Haar (zeer ervaren) opvanggezin is hiermee al aan de slag, maar haar toekomstige baasjes zullen er rekening mee moeten houden dat AGUEDA nog e.e.a. zal moeten leren. Toch verwachten we geen noemenswaardige problemen, gezien haar rustige en inschikkelijke karakter. Haar gouden toekomst staat voor de deur.
Kosten: € 200,-- gift + € 85 ,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG