A L F R E D O
contactpersoon
voor meer info:
resa@sos-strays.nl
+31 (0)6-30580739
 ma-vr: 18.00 - 21.00 uur
 weekend: gehele dag

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix type jachthond.
De medewerkers van het asiel vermoeden dat er iets van Beagle en/of Fox TerriŽr doorheen zit.
Leeftijd
± 13/11/2013
Schouderhoogte
Grote middelmaat: 60 cm hoog. ALFREDO is te zwaar.
Uiterlijk
Tricolor, ruwharig.
Herkomst
Spanje, Oviedo

Albergue de Oviedo, of ookwel "La Bolgachina" genoemd, is een gemeentelijk asiel in de provincie Asturias. Jarenlang stond dit asiel bekend als een vreselijk asiel. Het was er overvol, smerige hokken vol ratten, er was geen medische zorg, honden kwamen nooit uit de kennels. Gelukkig is er sinds februari 2017 een nieuwe beheerder gekomen en sindsdien is de situatie een heel stuk verbeterd. De honden krijgen medische zorg, ze worden geŽnt, gesteriliseerd of gecastreerd. De medewerkers die er rond lopen hebben hart voor de dieren en doen hun best ze zo goed als mogelijk te verzorgen. Er is een uitloopveldje gekomen en er wordt als daar tijd voor is gewandeld met de honden. Er wordt getracht een nieuwe thuis te vinden voor de honden. Wel is het nog altijd een overvol asiel van ruim 200 honden waarvan velen een zeer geringe kans op adoptie hebben omdat ze groot, geen ras of oud zijn.
Verblijfplaats
ALFREDO komt eind augustus over naar hier en gaat naar Baarle-Nassau, in een opvanggezin met andere honden.
Karakter ALFREDO wordt door zijn verzorgers omschreven als een vrolijke en aanhankelijke hond. Hij heeft iets van jachthond in zich en heeft ook de daarbij passende energie. Inmiddels is hij al wat ouder en rustiger geworden. ALFREDO is vriendelijk naar mensen, en ook lief voor kinderen. Hij loopt rustig mee aan de riem.
Zodra ALFREDO is overgekomen naar hier zullen we meer kunnen vertellen over karakter en specifiek gedrag in huis.

Klik hier om een filmpje te bekijken van ALFREDO in het asiel in Spanje.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Zodra ALFREDO is aangekomen in het opvanggezin zullen we een profielschets adoptant opstellen.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal met andere honden. Bij de kattentest reageerde ALFREDO rustig en weinig geÔnteresseerd.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden Zie ook: "Geef een gouden hond een gouden mand".

ALFREDO verblijft zo ongeveer zijn hele leven al in het asiel van Bolgachina en heeft dus ook het beleid in de slechte tijd van dit asiel meegemaakt. De nieuwe medewerkers doen nu hun best de honden zo goed mogelijk te verzorgen maar voor de grote oudere honden die er al zo lang zitten is de kans op adoptie in Spanje zo goed als nihil. Gelukkig zijn er voor ALFREDO nu betere tijden op komst. Binnenkort reist hij naar Nederland voor een toekomst als huishond. De verandering van het asielleven naar een leven in huis zal groot zijn voor ALFREDO. Toch verwachten we geen noemenswaardige problemen, gezien zijn vriendelijke en vrolijke karakter.
Kosten: € 295,-- gift + € 85 ,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG