A M A R I E
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix Podenco
Leeftijd
± 01/07/2018
Schouderhoogte
Middelmaatje, rank gebouwd: 48 cm hoog en 12 kg.
Uiterlijk
Black & Tan, kortharig, met beetje ruwharig in snoet.
Herkomst
Spanje, Madrid

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.
Verblijfplaats
Hoensbroek, in een opvanggezin met een andere hond.
Karakter De eerste dagen na haar redding en aankomst in haar opvanggezin in Nederland was AMARIE wat verlegen en terughoudend, maar ondertussen komt ze steeds meer bij en geniet ze steeds vaker van aanrakingen en positieve aandacht. Haar nieuwe baasjes zullen er rekening mee moeten houden dat ze nog moet opbloeien en dat haar leven tot voor kort allesbehalve leuk was (zie ook bijzonderheden).
Ondanks dit heeft AMARIE heeft een zachtaardig en vrolijk karakter. Wanneer ze je eenmaal kent is ze nieuwsgierig en wil graag bij alles zijn wat je doet. Ze legt haar kop op je schoot voor een aai en geniet daar dan echt van. Ze speelt heel graag met knuffels en brengt ze blij terug wanneer je deze weg gooit. AMARIE is heel sociaal met andere honden en zou het liefst met elke hond die ze tegenkomt willen spelen. In het opvanggezin vindt ze het ook fijn om tegen een andere hond aan te slapen. In huis is zij rustig en helemaal zindelijk.
AMARIE gaat heel graag mee wandelen maar kan vanwege haar jacht instinct niet los lopen. Wanneer je consequent bent kan AMARIE keurig mee aan de lijn lopen zonder trekken. Ze loopt ook graag aan de lange lijn maar trekt dan wel aan de lijn.
In de auto vertoont AMARIE wat wagenziekte. Ze zit rustig en braaf in de auto maar kwijlt flink. Het opvanggezin oefent met kleine stukjes auto rijden. We hopen dat dit mettertijd over zal gaan.
AMARIE is ook al een paar keer mee geweest met lunchen en koffie drinken op het terras. Ze ligt dan rustig onder de tafel.
Wanneer ze eenmaal besloten heeft je te vertrouwen, is ze eigenlijk overal wel voor in.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van AMARIE.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
AMARIE past het beste bij baasjes die rustig zijn, geduld en tijd voor haar hebben en waar ze niet teveel uren alleen hoeft te zijn. AMARIE zou haar gouden mandje het liefst willen delen met een andere hond, maar dit is niet noodzakelijk. Een druk gezin is niet aan haar besteed. AMARIE is helaas wat wagenziek maar we hopen dat dit mettertijd zal overgaan.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal en speels wanneer zij hen wat beter kent. Bij de kattentest reageerde AMARIE terughoudend en wat angstig, zie filmpje.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden En van de vrijwilligers van Adoptalo Madrid werkt bij de Spaanse politie en hij komt regelmatig in een buitengebied waar veel moeilijkheden tussen mensen zijn. Ook leven daar vele honden in erbarmelijke omstandigheden. Tijdens n van deze bezoekjes heeft hij het voor elkaar gekregen om AMARIE mee te kunnen krijgen, zij zat in een donker hok (zie foto) opgesloten. Het leven van AMARIE heeft dus een heel positieve wending genomen: ze leefde tijdelijk bij een Spaans opvanggezin en is nu naar Nederland gereisd voor een nieuwe toekomst als huishond.
Kosten: € 295,-- gift + € 60 ,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG