A M A R I E
contactpersoon
voor meer info:
dien@sos-strays.nl
+31 (0)6-39205491
 tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/07/2018
Schouderhoogte
Middelmaatje, rank gebouwd: 43 cm hoog en 8 kg (nog iets te mager).
Uiterlijk
Black & Tan, kortharig, met beetje ruwharig in snoet.
Herkomst
Spanje, Madrid

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.
Verblijfplaats
Esbeek, in een opvanggezin met andere honden, kippen en paarden.
Karakter De eerste dagen na haar redding was AMARIE wat verlegen en terughoudend, maar ondertussen komt ze steeds meer bij en geniet ze steeds vaker van aanrakingen en positieve aandacht. Als zij binnenkort in Nederland is zal haar opvanggezin en later ook haar nieuwe baasjes, er rekening mee moeten houden dat ze nog moet opbloeien en dat haar leven tot voor kort allesbehalve leuk was (zie ook bijzonderheden).
AMARIE is nog maar net overgekomen naar hier. Binnenkort zullen we meer kunnen vertellen over karakter en specifiek gedrag in huis.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van AMARIE.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
AMARIE is nog maar net aangekomen in het opvanggezin. Binnenkort zullen we een beter beeld hebben van haar en waar zij het beste op haar plek past. Profielschets adoptant volgt nog.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal en speels wanneer zij hen wat beter kent. Bij de kattentest reageerde AMARIE terughoudend en wat angstig, zie filmpje..
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden En van de vrijwilligers van Adoptalo Madrid werkt bij de Spaanse politie en hij komt regelmatig in een buitengebied waar veel moeilijkheden tussen mensen zijn. Ook leven daar vele honden in erbarmelijke omstandigheden. Tijdens n van deze bezoekjes heeft hij het voor elkaar gekregen om AMARIE mee te kunnen krijgen, zij zat in een donker hok (zie foto) opgesloten. Het leven van AMARIE heeft dus een heel positieve wending genomen: ze leefde tijdelijk bij een Spaans opvanggezin en is nu naar Nederland gereisd voor een nieuwe toekomst als huishond.
Kosten: € 295,-- gift + € 60 ,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG