A N A C L E T A
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 11/10/2017
Schouderhoogte
Kleine hond: 34 cm hoog en 7,5 kg.
Uiterlijk
Bruin/zwart, iets ruwharig.
Herkomst
Spanje, Torrelavega (Cantabri)

De heel jonge vereniging 'Refugio Canino Torres' is in juli 2013 gesticht door de vrijwilligers die al sinds 2011 actief zijn in het asiel van Torrelavega. Ze zijn vanaf nu een onafhankelijke vereniging, voorheen waren ze onderdeel van de dierenbeschermingsorganisatie Aspacan. Refugio Canino Torres krijgt geen subsidies van de steden en gemeenten behalve gratis vuilnis ophalen, rattenbestrijding en watervoorziening. Ze moeten dus erg hard werken om vooral het 'erfgoed' van vr 2011 te kunnen onderhouden, veelal grote, oudere en moeilijk plaatsbare honden. Deze moedige dierenvrienden organiseren evenementen om wat geld te winnen en zijn afhankelijk van sponsors en donateurs om de dieren waardig te kunnen verzorgen. Wij hebben in 2012 een zomeractie voor Torrelavega gehouden om extra voeding te kunnen kopen en ondersteunden de honden met nihil plaatsingskansen jarenlang via ons - nu gestopte - AHA project. Voor een stukje geschiedenis van Torrelavega vanaf 2011 tot nu, klik hier.
Verblijfplaats
Moordrecht, in een opvanggezin met andere honden, katten, paarden, geiten, kippen en ganzen.
Karakter ANACLETA heeft een slechte start in het leven gehad (zie ook bijzonderheden). Ondanks dat is zij een zeer lief, vriendelijk en rustig hondje. De eerste dag in het opvanggezin was zij wat onder de indruk en was alles wat overweldigend voor haar. Inmiddels draait ze al best goed met de roedel mee en kijkt op dit moment graag eerst de kat uit de boom. Als n van de andere honden wat opdringerig is, geeft ze dat netjes aan. Van spelen, alleen of met de andere honden, is dan ook (nog) geen sprake. In huis zoekt zij een plekje om alles eens rustig gade te slaan.
Naar mensen toe is zij ook wat gereserveerd zonder hierin angstig te zijn.
ANACLETA is zindelijk en loopt aan de riem al best netjes mee. Mee in de auto gaat goed.
Voor de katten heeft zij totaal geen aandacht.
ANACLETA zal met rust, liefde, regelmaat en het gezelschap van stabiele honden verder leren hoe fijn het leven kan zijn.

Klik hier om een filmpje te bekijken van ANACLETA in Spanje.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
ANACLETA is nog maar net aangekomen in het opvanggezin. Binnenkort zullen we een beter beeld hebben van haar en waar zij het best op haar plaats zal zijn. Profielschets adoptant volgt nog.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal. ANACLETA reageerde tijden de kattentest niet op deze dieren. Tijdens de test was ze nogal overweldigd door alles wat er om haar heen gebeurde, waardoor deze test niet een goed beeld heeft gegeven.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden ANACLETA werd, samen met RENEE die mogelijk familie van haar is, gered van een dogcollector. Hierdoor hebben beide hondjes nog niet veel goed contact gehad met mensen en hebben zij nog een weg te gaan.
Gelukkig krijgen zij nu die kans en zijn beide hondjes inmiddels naar hier gekomen voor een nieuwe toekomst.
Kosten: € 295,-- gift + € 60 ,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG