A R C H I E
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/01/2019
Schouderhoogte
Middelmaat: Op 30/12/2019 met 1 jaar oud: 50 cm hoog en 16,6 kg
Uiterlijk
Wit/zwart, kortharig.
Herkomst
Griekenland, Athene

Illioupolis Animal Welfare Union is een kleine organisatie die zwerfdieren redt, opvangt en herplaatst in de omgeving van Illioupolis, een buitenwijk van Athene. De organisatie wordt gerund door Iris Roussis, een grote dierenvriend waar wij al jarenlang mee samenwerken en zo nu en dan een hond kunnen laten overkomen als er een vlucht beschikbaar is. Meer info: www.zeil.gr.
Verblijfplaats
Zoetermeer, in een opvanggezin met kinderen, een hond en katten.
Karakter Lieve, sociale en actieve puber. ARCHIE is zowel ondeugend en ondernemend als heel zacht. ARCHIE wil alles voor je doen als je maar vrolijk en positief bent en hem beloont. Hij vindt het leuk om dingen met je te ondernemen en samen met jou te spelen, maar heeft er niemand tijd dan gooit hij rustig 10x achter elkaar zijn eigen bal weg en springt er achter aan.
In huis is ARCHIE inmiddels een stuk rustiger geworden. Zodra je hem in de bench te rusten legt, gaat hij slapen of gewoon rustig liggen kijken. Ook vindt hij steeds meer de rust om ergens anders in huis, bijvoorbeeld in een mand, te gaan slapen. Je kunt ook zonder problemen een uurtje of zelfs twee weg gaan, hij maakt geen geluid en heeft er 100% vertrouwen in dat je zo weer terug bent.
ARCHIE wil nog wel eens zijn tandjes zetten in dingen die niet voor honden bedoeld zijn. Zodra je zegt dat dat niet mag, stopt hij er onmiddellijk mee. Hij moet gewoon nog heel veel leren maar voor zijn eigen veiligheid en die van je spullen moet hij daarom wel in de bench wanneer er niemand bij hem is.
Bezoek, zowel volwassenen als kinderen, vindt hij spannend en kan dan wat nerveus reageren.
Buiten trekt ARCHIE nog wat aan de riem maar door zijn aandacht te vragen, gaat dit al een stuk beter. In een veilige omgeving kan ARCHIE loslopen, hij luistert goed naar zijn naam en wanneer je hem roept komt hij bijna altijd meteen. Van harde of plotselinge geluiden of onverwachtse situaties kan hij schrikken, zoals brommers of een groep jongeren op de fiets. ARCHIE kent een heleboel dingen gewoon nog niet en heeft hierin dan ook soms begeleiding nodig.
ARCHIE zoekt een actieve baas die hem uitdaagt en van alles met hem wil ondernemen. Hij is slim en heel graag bezig. Gewoon aan de lijn lopen voor een uurtje is veel te saai voor ARCHIE. Het opvanggezin oefent dan ook steeds weer nieuwe dingen met hem. ARCHIE zal het waarschijnlijk heel goed doen in hondensporten zoals agility of speurspelletjes.
Met de andere honden is hij speels en sociaal, maar soms ook een tikkeltje dominant. Hij probeert uit over wie hij de baas kan zijn maar weet ook feilloos over wie zeker niet. Als er buiten heel veel honden zijn, kan hij wat gestresst reageren. In rustigere situaties met één hond, kan hij leuk spelen. ARCHIE heeft een baas nodig die hem consequent opvoedt en die hij respecteert, maar niet met harde hand want daar is hij te slim en gevoelig voor.
ARCHIE is geheel zindelijk.
Mee in de auto gaat goed, ondanks dat hij het nog wel wat spannend vindt.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van ARCHIE in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
ARCHIE is nog een puber en moet verder opgevoed worden. Hij past bij mensen die hem met zachte hand een zeer consequente opvoeding kunnen geven. ARCHIE is een zeer actieve hond die uitdagingen nodig heeft en uitermate geschikte is voor hondensport. Omdat hij zo jong is, kan hij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Speels en sociaal.
Bijzonderheden De vele gedumpte honden zijn in Athene nog steeds een groot probleem. Wat er met ARCHIE gebeurd is zullen we nooit weten, maar hij is gevonden bij een vuilnisbelt in Ilioupolis waar hij op zoek was naar water en eten. Gelukkig heeft zijn vinder hem naar de organisatie van Iris gebracht en kwam hij naar Nederland voor een toekomst als Nederlandse huishond.
Kosten: € 295,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Griekenland dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG