A R L I E
contactpersoon
voor meer info:
marian@sos-strays.nl
+31 (0)6-40809018
  Tussen 12.30 en 17.30 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix Herder
Leeftijd
± 01/01/2016
Schouderhoogte
Middelmaat: 52 cm hoog en 25 kg.
Uiterlijk
Lichtbruin/wit, stokharig.
Herkomst
Spanje, Santiago de Compostella (GaliciŽ)

Xestion Etica do Abandono ofwel kortweg XEA is een nieuwe dierenwelzijnsorganisatie opgericht begin 2018 door Oscar Villar. Deze organisatie stelt zich tot doel om het probleem van gedumpte- en zwerfhonden in de regio op een diervriendelijke manier aan te pakken door middel van contracten aan te gaan met omliggende gemeenten voor opvang, een adoptieprogramma, voorlichting over verantwoord huisdierenbezit en het belang van chippen en steriliseren. Ze werken samen met andere dierenwelzijnsorganisaties in GaliciŽ waaronder Refugio Canino Bando.
XEA stapt feitelijk in het gat van gemeenten ten westen van Santiago de Compostella, waar nog geen beleid was voor thuisloze honden omdat deze net buiten het werkterrein liggen van de andere asielen in de regio.
XEA heeft nu het beheer over een opvangplek in het plaatsje Brandomil genaamd "A Cova da Lobo" (de wolvengrot) dit was voorheen een dodingstation. XEA zet zich nu in om de honden te herplaatsen in binnen- en buitenland.
Verblijfplaats
Doorwerth, in een opvanggezin met een andere hond.
Karakter ARLIE is een zeer lieve vrolijke hond, ze past zich snel aan bij haar opvanggezin. Ze moet nog wat wennen aan de geluiden van de tv, maar ze is niet angstig. ARLIE slaapt 's nachts bij haar opvanggezin op de slaapkamer naast het bed, dit gaat heel goed, je hoort haar niet.
ARLIE gaat heel graag mee op wandeling en speelt en rent dan ook met andere honden, ze heeft geduld met puppies. ARLIE is door al deze beweging al 2 kg afgevallen, ze was wat te dik. Ze luistert al zo goed dat ze zelfs al los kan op veilig terrein. Op paarden, fietsers, etc. reageert ze heel goed, ze loopt netjes mee. Ze gaat nu ook al op commando zitten.
ARLIE is helemaal zindelijk.
ARLIE heeft geen voedernijd, een lekker botje vindt ze wel moeilijk af te staan, maar wat wil je als je die al heel lang niet hebt gehad. Ze is wel gericht op eten, het opvanggezin leert haar dat als er iets lekkers staat, dat niet voor haar is.
ARLIE is heel vriendelijk tegenover mensen, ze is echt mensgericht en zal alles voor haar baasje doen. Tegenover kinderen is ze ook heel lief, ze gaat er voorzichtig naar toe en likt dan aan hun beentjes.
Nu ARLIE wat langer bij haar opvanggezin is, kan ze ook al even alleen thuis blijven, ze blaft dan niet en maakt niks kapot.
ARLIE wordt 4x op een dag uitgelaten, waarvan 2 maal een langere wandeling. Je ziet ARLIE genieten als ze lekker los mag rennen en spelen, en het liefst zit ze op schoot, al is ze eigenlijk wel iets te groot als schoothond.
ARLIE is er helemaal klaar voor om geadopteerd te worden, een lievere hond kan je je niet wensen.

Klik hier om een filmpje te bekijken van ARLIE in het asiel in Spanje en hier voor twee filmpjes van ARLIE in pvang in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
ARLIE kan zeker alleen geplaatst worden, ze heeft geen andere hond nodig om gelukkig te zijn. Ze is ook lief tegenover kinderen, maar we plaatsen haar het liefst bij een gezin met wat grotere kinderen, die weten hoe je met een hond om moet gaan. ARLIE is echt mensgericht, en zal alles voor haar baasje doen. ARLIE heeft geen tuin nodig, mits ze maar genoeg uitgelaten wordt en elke dag lekker kan rennen en spelen met andere honden.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal. Bij de kattentest negeerde ARLIE de aanwezige katten. Hoe zij binnenshuis met katten is, is onbekend.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden ARLIE werd gevonden in afgelegen gebied. Van haar voorgeschiedenis is helaas niets bekend.
Kosten: € 295,-- gift + € 85 ,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG