A T I O   I I
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu
Ras
Mix.
Leeftijd
± 16/02/2019
Schouderhoogte
Wordt waarschijnlijk een grote hond.
Op 08/07/2019 met bijna 5 maanden oud: 42 cm hoog en 12 kg.
Uiterlijk
Tricolor, kortharig.
Herkomst
Griekenland, Athene

Illioupolis Animal Welfare Union is een kleine organisatie die zwerfdieren redt, opvangt en herplaatst in de omgeving van Illioupolis, een buitenwijk van Athene. De organisatie wordt gerund door Iris Roussis, een grote dierenvriend waar wij al jarenlang mee samenwerken en zo nu en dan een hond kunnen laten overkomen als er een vlucht beschikbaar is. Meer info: www.zeil.gr.
Verblijfplaats
Lienden, in een opvanggezin met andere honden, een kat en konijnen.
Karakter ATIO is een lieve, vrolijke en rustige pup. Hij is de wereld volop aan het ontdekken en pakt daarbij nog wel eens dingen die niet voor hem bestemd zijn. ATIO kan zichzelf erg goed vermaken met speelgoed, een takje of een balletje. Met zijn broer PAROS, die in hetzelfde opvanggezin verblijft, wordt ook volop gespeeld. Daarnaast vindt hij het heerlijk lekker in de tuin rond te struinen. In huis is ATIO zeer relaxt en gaat gewoon ergens liggen. De roedeltaal verstaat hij goed.
ATIO slaapt 's nachts in de bench en dit gaat erg goed. Ook overdag verblijft hij in de bench zodra het opvanggezin even weg moet. Bij thuiskomst ligt hij lekker te slapen.
Vreemde mensen vindt ATIO leuk. Ze worden vrolijk begroet. Ook met kinderen gaat hij heel goed om.
ATIO is, op een enkel ongelukje na, zindelijk.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van ATIO en broertje PAROS in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
ATIO is nog een pup en moet verder opgevoed worden. Hij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die hem met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale volwassen hond. Omdat hij zo jong is, kan hij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal.
Bijzonderheden ATIO is het broertje van BENNY en PAROS.
Een vriendin van Illioupolis Animal Welfare Union vond drie 3 puppy’s in een struik bij een beek. Vermoedelijk achtergelaten, ze zouden een tragisch eind hebben gehad als deze mevrouw ze niet gehoord had.
Helaas komen bij deze organisatie bijna dagelijks pups binnen en hebben zij ons gevraagd om een aantal van hen een kans op een thuis te geven. ATIO kwam samen met zijn broertjes en nog een aantal pups van Illioupolis naar Nederland.
Kosten gift:  € 295,--

voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouder-
dom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG