B A L O U
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef
Ras
Mix.
Leeftijd
± 16/02/2019
Schouderhoogte
Wordt waarschijnlijk een middelmaatje.
Op 12/07/2019 met bijna 5 maanden oud: 42 cm hoog en 8 kg.
Uiterlijk
Bruin met donker masker en beetje wit, wollige puppyvacht.
Herkomst
Griekenland, Athene

Illioupolis Animal Welfare Union is een kleine organisatie die zwerfdieren redt, opvangt en herplaatst in de omgeving van Illioupolis, een buitenwijk van Athene. De organisatie wordt gerund door Iris Roussis, een grote dierenvriend waar wij al jarenlang mee samenwerken en zo nu en dan een hond kunnen laten overkomen als er een vlucht beschikbaar is. Meer info: www.zeil.gr.
Verblijfplaats
Creil, in een opvanggezin met kinderen en andere honden.
Karakter BALOU is een hond die zich gedraagt naar haar leeftijd. Speels, gek doen, rennen, voorwerpen pakken die niet voor haar bedoeld zijn, spelen met de kinderen en de andere honden.
BALOU heeft een mild en rustig karakter, ze heeft haar drukke momentjes, maar gaat daarna uit haar zelf rustig ergens liggen. Ze kan heerlijk in de weer zijn met haar speelgoed.
BALOU slaapt in een bench, waar ze ook verblijft bij afwezigheid van het opvanggezin. Ze gaat dan rustig liggen en heeft er geen moeite mee alleen gelaten te worden. Ze is dan wel in gezelschap van de andere honden. Ze zoekt de bench af en toe ook zelf op.
BALOU eet goed, maar is nog wat aan de lichte kant. Ze laat zich zonder moeite kammen. Ook mag je haar gebit en oren bekijken. Het gaat goed met de zindelijkheid, ze geeft het heel soms zelf aan.
Het lopen aan de riem vindt BALOU nog wennen, maar ze volgt steeds beter. Wanneer ze los loopt, blijft ze in je buurt en houdt je goed in de gaten. Het opvanggezin oefent met de commando's; 'zit' en 'hier' heeft ze al aardig door.
BALOU kan goed overweg met de kinderen uit het opvanggezin, ze zoekt ze op en geniet van het samen spelen. Ook onbekende kinderen en volwassenen kunnen haar benaderen en aaien.
BALOU heeft geen moeite met geluiden van een stofzuiger, wasmachine, onweer, auto's. Mee in de auto vindt zij nog wat spannend, ze wil dan graag dicht in je buurt zijn.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van BALOU in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
BAOU is nog een pup en moet verder opgevoed worden. Zij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die haar met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale volwassen hond. Omdat zij zo jong is, kan zij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal.
Bijzonderheden En van de vrijwilligers heeft BALOU gevonden, ze lag op een heuvel tussen afval te slapen. Vermoedelijk is zij n van de vele gedumpte pups, zoals we vaak zien in Griekenland. Omdat ze nog erg jong was heeft hij haar de eerste tijd met de fles gevoed. Toen ze sterk genoeg was is BALOU naar het asiel van de organisatie Illioupolis Animal Welfare Union gebracht. Helaas komen daar bijna dagelijks pups binnen en hebben zij ons gevraagd om een aantal van hen een kans op een thuis te geven. BALOU kwam samen met nog een aantal pups van Illioupolis naar Nederland.
Kosten gift:  € 260,--

voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouder-
dom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG