B A L S A Z
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu
Ras
Mix
Leeftijd
± 29/10/2018
Schouderhoogte
Wordt waarschijnlijk grote hond.
Op 21/03/2019 met 5 maand oud: 50 cm hoog en 17 kg.
Uiterlijk
Grijsbruin, wollige puppyvacht.
Herkomst
Spanje, Madrid

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.
Verblijfplaats
Landgraaf, in een opvanggezin met kinderen, andere honden en een kat.
Karakter BALSAZ is een lieve, zalige en vrolijke pup met een open karakter. Hij zoekt graag de aandacht op van zijn opvanggezin maar kan zich ook goed alleen vermaken of pakt een rustmomentje. In huis is hij vrij rustig en ligt dan op de stoel, de grond of de bank. Uiteraard is hij ook dol op spelen, soms is dit met speeltjes maar hij vindt het ook leuk de andere honden in het opvanggezin uit te dagen voor een spelletje. Het is wel allemaal met mate. Soms pakt hij nog dingen die niet voor hem bestemd zijn.
Ook is hij graag in de tuin en vermaakt zich dan of alleen of met de andere honden.
Hij leert snel maar doet soms ook alsof hij je niet begrijpt. Als hij iets in zijn hoofd heeft, is het zeker het proberen waard en hij kan dan ook wel enige koppigheid laten zien.
BALSAZ is zindelijk mits hij regelmatig naar buiten gaat. Ook 's ochtends na het opstaan, moet hij wel direct naar buiten. Aan de riem trekt hij niet, wel loopt hij nog niet heel gedisciplineerd. Soms vindt hij dingen buiten nog wat spannend.
Met bezoek en met kinderen gaat BALSAZ goed om. Iedereen wordt vrolijk begroet.
BALSAZ kan al even alleen thuisblijven, samen met de andere honden in het opvanggezin. Hij verblijft dan los in huis. Ook 's nachts slaapt hij los in huis.
Met de kat in het opvanggezin gaat hij goed om. De ene keer laat hij de kat met rust, de andere keer daagt hij hem uit voor een spelletje.
In de auto blijft BALSAZ rustig zitten.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
BALSAZ is nog een pup en moet verder opgevoed worden. hij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die hem met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale volwassen hond. Omdat hij zo jong is, kan hij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn. LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal. Ook met katten.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden BALSAZ werd gevonden op straat en naar de perrera gebracht, verder is er niets van hem bekend.
Kosten gift:  € 260,--

voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouder-
dom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG