B A S H
contactpersoon
voor meer info:
dien@sos-strays.nl
+31 (0)6-39205491
 tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/11/2018
Schouderhoogte
Wordt waarschijnlijk een middelmaatje. De mama was een kleine podenco, de vader is onbekend.
Op 06/05/2019 met 6 maanden oud: 38 cm hoog en 8 kg.
Uiterlijk
Wit/zwart gevlekt, nu nog kortharig, maar zal halflangharige vacht worden.
Herkomst
Spanje, Santiago de Compostella (GaliciŽ)

Xestion Etica do Abandono ofwel kortweg XEA is een nieuwe dierenwelzijnsorganisatie opgericht begin 2018 door Oscar Villar. Deze organisatie stelt zich tot doel om het probleem van gedumpte- en zwerfhonden in de regio op een diervriendelijke manier aan te pakken door middel van contracten aan te gaan met omliggende gemeenten voor opvang, een adoptieprogramma, voorlichting over verantwoord huisdierenbezit en het belang van chippen en steriliseren. Ze werken samen met andere dierenwelzijnsorganisaties in GaliciŽ waaronder Refugio Canino Bando.
XEA stapt feitelijk in het gat van gemeenten ten westen van Santiago de Compostella, waar nog geen beleid was voor thuisloze honden omdat deze net buiten het werkterrein liggen van de andere asielen in de regio.
XEA heeft nu het beheer over een opvangplek in het plaatsje Brandomil genaamd "A Cova da Lobo" (de wolvengrot) dit was voorheen een dodingstation. XEA zet zich nu in om de honden te herplaatsen in binnen- en buitenland. Wij zijn in contact gebracht met deze nieuwe organisatie via Elene van Refuxio de Bando. We zullen in de toekomst bij elk transport enkele hondjes nemen van XEA. Elene helpt hierbij als contactpersoon en zorgt voor alle administratie rondom het transport.
Verblijfplaats
Beverwijk, in een opvanggezin met andere honden, katten en vogels.
Karakter Lieve, speelse pup. BASH (Bassie) is een klein duveltje uit een doosje. Een heerlijke gezellige, gezonde, ondeugende pup vol puppenstreken. BASH luistert erg goed naar zijn naam en komt meteen als je hem roept. Tegen de volwassen honden in het opvanggezin kan hij soms uitdagend en ondeugend zijn.
BASH heeft een heel zacht maar pittig karakter. Hij kan keurig aan de riem lopen, gaat graag mee in de auto want dat betekent dat we naar het park gaan waar hij heerlijk dolt met de andere honden. Rennen, spelen, de joker uithangen, Bassie is dan in zijn element.
Wat aandacht krijgen betreft is hij haantje de voorste. De aanwezige katten in huis mag hij af en toe graag plagen wat hem wel eens een tik oplevert. BASH is vriendjes met alles en iedereen.
Op een ongelukje na, is hij in huis helemaal zindelijk en hij begint aan te geven dat hij zijn behoeften liever buiten doet.
BASH slaapt Ďs nachts los in huis in gezelschap van de andere honden.
Hij is heel graag bij zijn tijdelijke vrouwtje in de buurt. Hele jonge kinderen ziet hij niet zo zitten maar met grotere kinderen kan hij het wel vinden. BASH kan al 2 uurtjes alleen zijn en verblijft dan in de bench.
BASH speelt graag met een balletje of een dikke tak.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van BASH in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
BASH is nog een pup en moet verder opgevoed worden. Hij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die hem met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale volwassen hond. Omdat hij zo jong is, kan hij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, ook met katten.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden BASH en zijn zusje KENNA werden gevonden op straat. Hun moeder was dood gereden door een auto en de beide pups zijn opgenomen door de vrijwilligers van XEA.
Kosten gift:  € 260,--

voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouder-
dom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG