B E N
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix Engelse Setter
Leeftijd
± 05/12/2014
Schouderhoogte
Middelmaat: 50 cm hoog en 14,7 kg.
Uiterlijk
Wit/zwart gevlekt, halflangharig.
Herkomst
Spanje, Torrelavega (CantabriŰ)

De heel jonge vereniging 'Refugio Canino Torres' is in juli 2013 gesticht door de vrijwilligers die al sinds 2011 actief zijn in het asiel van Torrelavega. Ze zijn vanaf nu een onafhankelijke vereniging, voorheen waren ze onderdeel van de dierenbeschermingsorganisatie Aspacan. Refugio Canino Torres krijgt geen subsidies van de steden en gemeenten behalve gratis vuilnis ophalen, rattenbestrijding en watervoorziening. Ze moeten dus erg hard werken om vooral het 'erfgoed' van vˇˇr 2011 te kunnen onderhouden, veelal grote, oudere en moeilijk plaatsbare honden. Deze moedige dierenvrienden organiseren evenementen om wat geld te winnen en zijn afhankelijk van sponsors en donateurs om de dieren waardig te kunnen verzorgen. Wij hebben in 2012 een zomeractie voor Torrelavega gehouden om extra voeding te kunnen kopen en ondersteunen de honden met nihil plaatsingskansen structureel via ons AHA project. Voor een stukje geschiedenis van Torrelavega vanaf 2011 tot nu, klik hier.
Verblijfplaats
Creil in een opvanggezin met kinderen en een andere honden.
Karakter BEN is een hele vrolijke, zachtaardige en vriendelijke hond met echte Setter eigenschappen. Hij is zeer enthousiast en zoekt je graag op. Heeft hij je even niet gezien, dan volgt een enthousiaste begroeting. Hij houdt van knuffelen en bij je liggen om daarna een eigen plekje op te zoeken. Als er veel om hem heen gebeurt in huis, kan BEN ook wat onrustig worden.
Met de andere honden in het opvanggezin wil hij graag spelen. Hij daagt ze uit om te spelen en te rennen. Hij is graag buiten, bij voorkeur met de andere honden. Hier kan hij nog wel eens een blaf laten horen.
Met de kinderen in het opvanggezin (16, 5 en 4 jaar) gaat hij goed om. Hij laat zich aanhalen en knuffelen en is zachtaardig naar hen. Naar mannen is BEN iets terughoudend. Naar bezoek reageert BEN heel rustig. Tegen volwassenen en oudere kinderen wil BEN nog wel eens opspringen maar tegen de jongere kinderen niet.
BEN is volledig zindelijk en kan al even alleen thuis blijven, samen met de andere honden. Hij verblijft dan in de bench. BEN slaapt de hele nacht keurig door.
BEN wil tijdens de wandeling behoorlijk aan de riem trekken. Het opvanggezin loopt om die reden momenteel met een gentle leader. De eerste 20 minuten laat BEN merken dit niet zo leuk te vinden, daarna is het ok en loopt hij met een slappe lijn mee. Uiteraard traint het opvanggezin verder met hem om het trekken aan de riem af te leren. Tijdens de wandeling is BEN vooral gericht op zijn omgeving.
Omdat BEN zijn eten te snel wilt opeten, krijgt hij zijn eten in een antischrokbak.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Voor BEN zoeken wij actieve adoptanten die graag wandelen, die BEN in zijn energiebehoefte kunnen voorzien en die bij voorkeur ervaring hebben met honden met een jachtinstinct.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal en speels. BEN reageerde bij de kattentest nieuwsgierig en speels. Hij zal vermoedelijk wel met katten die honden gewend zijn samen kunnen leven, maar niet met angstige dieren die voor hem wegrennen.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden BEN was reeds geadopteerd maar is bij ons teruggekomen ter herplaatsing vanwege persoonlijke omstandigheden van de adoptanten.
Kosten: € 260,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


Het adoptiegeld stelt ons in staat de buitenlandse
honden hier Ún in land van herkomst te blijven helpen.

Ontwormd en geënt volgens ouderdom.
Gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG