B E N J I   S.
contactpersoon
voor meer info:
noor@sos-strays.nl
+31 (0)6-37271211
  Tussen 14.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix Duitse Herder.
Leeftijd
± 13/03/2012
Schouderhoogte
Grote middelmaat: 55 cm hoog en 25 kg.
Uiterlijk
Bruin met donker masker, dikke (half)lange vacht.
Herkomst
Spanje, Torrelavega (CantabriŽ)

De heel jonge vereniging 'Refugio Canino Torres' is in juli 2013 gesticht door de vrijwilligers die al sinds 2011 actief zijn in het asiel van Torrelavega. Ze zijn vanaf nu een onafhankelijke vereniging, voorheen waren ze onderdeel van de dierenbeschermingsorganisatie Aspacan. Refugio Canino Torres krijgt geen subsidies van de steden en gemeenten behalve gratis vuilnis ophalen, rattenbestrijding en watervoorziening. Ze moeten dus erg hard werken om vooral het 'erfgoed' van vůůr 2011 te kunnen onderhouden, veelal grote, oudere en moeilijk plaatsbare honden. Deze moedige dierenvrienden organiseren evenementen om wat geld te winnen en zijn afhankelijk van sponsors en donateurs om de dieren waardig te kunnen verzorgen. Wij hebben in 2012 een zomeractie voor Torrelavega gehouden om extra voeding te kunnen kopen en ondersteunen de honden met nihil plaatsingskansen structureel via ons AHA project. Voor een stukje geschiedenis van Torrelavega vanaf 2011 tot nu, klik hier.
Verblijfplaats
Oosterhout, in een opvanggezin met kinderen, andere honden, katten en een knaagdier.
Karakter BENJI is inmiddels goed gewend in het opvanggezin in Nederland en heeft het prima naar zijn zin.
BENJI is een intelligente baasgerichte hond. BENJI is zelfverzekerd, vrolijk en intelligent. BENJI heeft een grote wil om het baasje te plezieren, is zindelijk en gedraagt zich vriendelijk met de overige honden in huis. BENJI is duidelijk de dominante hond in huis. Hij kent goed de roedeltaal en de andere honden zijn niet bang van hem. Buiten stelt BENJI zich wat dominant op naar vreemde honden. De katten is huis worden door BENJI wel getolereerd maar hij zoekt ze niet op.
BENJI is voedselgericht en eet daarom apart in de bench waar hij 's nachts ook in slaapt. Buiten kan BENJI uitstekend loslopen, hij luistert goed en kent de basiscommando's. Speelgoed vindt BENJI erg leuk en kan zich er prima mee vermaken zonder iets te slopen. Spelen met de andere honden doet hij nagenoeg niet.
BENJI kan goed tegen autorijden en vertoont geen jachtinstinct. BENJI reageert niet op fietsers of joggers tijdens het wandelen en laat ook vee en vogels met rust.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van BENJI in Spanje en in Nederland
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Voor BENJI zoeken wij ruim ervaren en actieve baasjes. Om BENJI gelukkig te maken als huishond is kennis en ervaring met herderrassen nodig alsook een gedisciplineerde aanpak. Voor BENJI is het belangrijk dat zijn baasje de tijd neemt voor hem en geduld betracht. Wij plaatsen BENJI niet bij kinderen onder de 12 jaar of met katten.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal en vriendelijk in de eigen roedel. Buiten wil BENJI wel dominant gedrag laten zien ten opzichte van andere honden. BENJI houdt niet erg van katten.
Bijzonderheden Zie ook: "Geef een gouden hond een gouden mand".

BENJI verbleef jarenlang in het asiel van Torres. Nu krijgt ook hij de kans op een heerlijk leven als huishond in Nederland of BelgiŽ.
Kosten: € 240,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG