B E N N Y   I I
contactpersoon
voor meer info:
dien@sos-strays.nl
+31 (0)6-39205491
 tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu
Ras
Mix vermoedelijk Griekse Herder.
Klik hier voor een rasbeschrijving
Leeftijd
± 16/02/2019
Schouderhoogte
Wordt waarschijnlijk een grote hond.
Op 21/08/2019 met 6 maanden oud: 57 cm hoog en 25 kg.
Uiterlijk
Tricolor, wollige puppyvacht.
Herkomst
Griekenland, Athene

Illioupolis Animal Welfare Union is een kleine organisatie die zwerfdieren redt, opvangt en herplaatst in de omgeving van Illioupolis, een buitenwijk van Athene. De organisatie wordt gerund door Iris Roussis, een grote dierenvriend waar wij al jarenlang mee samenwerken en zo nu en dan een hond kunnen laten overkomen als er een vlucht beschikbaar is. Meer info: www.zeil.gr.
Verblijfplaats
Beverwijk, in een opvanggezin met andere honden, katten en vogels.
Karakter BENNY is lieve aanhankelijke onbezorgde pup vol met puppenstreken. Hij moet nog ontzettend veel leren. Met de andere honden en katten kan BENNY het prima vinden. Het is wel een klein duveltje in een doosje vol ondeugendheid.
Inmiddels kan BENNY keurig aan de riem lopen, hij gaat graag mee in de auto en is vriendelijk tegen alles en iedereen behalve onbekende reuen. Onbekende reuen moet je even vertellen dat je een beste bink in wording bent en toch wel wat dominant kunt zijn. In veilig gebied kan Benny perfect loslopen en heerlijk ravotten. Slootje duiken is toch wel zijn favoriete bezigheid, hoe meer modder hoe leuker hij het vindt.
BENNY helemaal zindelijk en kan al een paar uurtjes in het bijzijn van de andere honden alleen thuis blijven. Benny verblijft dan in huis buiten de bench, die heeft hij absoluut niet nodig. Schoenen zijn helaas niet veilig voor hem, al sloopt hij ze niet maar sleept ze door het hele huis heen als je niet thuis bent.
Ondanks zijn ondeugende snoet is BENNY absoluut geen hond voor beginners door zijn toch wat dominante karakter naar vreemde reuen. Benny heeft een baas met overwicht nodig die hem met zachte hand verder opvoed. Een te strenge aanpak maakt Benny erg onzeker en angstig.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van BENNY in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
BENNY is nog een pup en moet verder opgevoed worden. Hij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die hem met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale volwassen hond. Omdat hij zo jong is, kan hij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn. Vanwege zijn dominante karakter is BENNY absoluut geen hond voor beginners.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, met alles en iedereen, ook met katten, behalve met "onbekende" reuen.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden BENNY is het broertje van ATIO en PAROS.
Een vriendin van Illioupolis Animal Welfare Union vond drie 3 puppy’s in een struik bij een beek. Vermoedelijk achtergelaten, ze zouden een tragisch eind hebben gehad als deze mevrouw ze niet gehoord had.
Helaas komen bij deze organisatie bijna dagelijks pups binnen en hebben zij ons gevraagd om een aantal van hen een kans op een thuis te geven. BENNY kwam samen met zijn broertjes en nog een aantal pups van Illioupolis naar Nederland.
Kosten gift:  € 295,--

voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouder-
dom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG