B E N T E
contactpersoon
voor meer info:marian@sos-strays.nl

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef
Ras
Mix
Leeftijd
± 15/09/2020
Schouderhoogte
Wordt waarschijnlijk een flinke middelmaat.
Op 14/01/2021 met bijna 4 maanden oud: 43 cm hoog en 8,5 kg.
Uiterlijk
Bruin met donker masker, kortharig
Herkomst
Griekenland, Athene

Illioupolis Animal Welfare Union is een kleine organisatie die zwerfdieren redt, opvangt en herplaatst in de omgeving van Illioupolis, een buitenwijk van Athene. De organisatie wordt gerund door Iris Roussis, een grote dierenvriend waar wij al jarenlang mee samenwerken en zo nu en dan een hond kunnen laten overkomen als er een vlucht beschikbaar is. Meer info: www.zeil.gr.
Verblijfplaats
Brunssum, in een opvanggezin met andere honden en katten.
Karakter BENTE is een super lieve, speelse pup zegt het opvanggezin. BENTE is al helemaal zindelijk, gaat piepen en met haar pootjes langs de deur als ze haar behoeftes moet doen.
Ze gaat graag mee op wandeling, en leert hoe ze netjes mee moet lopen aan de riem.
BENTE is nog wat pieperig en onzeker als ze dingen niet kent, maar dit gaat per dag al beter.
BENTE is een echte knuffelhond, ze ligt het liefste op schoot. Ze is gek op kinderen en ook heel lief voor de poezen in het opvanggezin.
BENTE slaapt heel de nacht door in haar bench, wel legt haar opvangbaasje een kledingstuk met haar geur in de bench dit werkt erg goed.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding Pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
BENTE is nog een pup en moet nog verder opgevoed worden. Zij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die haar met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale volwassen hond. Omdat zij zo jong is, kan zij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal.
Bijzonderheden BENTE werd, samen met haar twee broertjes BOAZ en BUSTER, gevonden in een park waar zij zeer vermoedelijk waren achtergelaten. Alle drie de pups kwamen naar Nederland voor een nieuwe toekomst.
Kosten gift:  € 295,--

voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouder-
dom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG