B I N G O   S.
contactpersoon
voor meer info:
dien@sos-strays.nl
+31 (0)6-39205491
 tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting] Onze Zwarte Parels
Geslacht
Reu
Ras
Mix Spaniel
Leeftijd
± 26/11/2018
Schouderhoogte
Wordt waarschijnlijk klein tot kleine middelmaat
Op 06/04/2019 met 5 maanden oud: 27 cm hoog en 5,8 kg.
Uiterlijk
Zwart met paar bruine accenten, wollige vacht.
Herkomst
Spanje, Santiago de Compostella (Galicië)

Refuxio de Bando bestaat sinds 2004. Het is de officiële opvangplaats voor ongewenste honden en katten van de stad Santiago de Compostella. Het heeft plaats voor 250 à 300 dieren en telde bijvoorbeeld in oktober 2015 zo'n 480 dieren (350 honden en 130 katten). Ondanks een sterk adoptiebeleid is het asiel chronisch overbevolkt. Het asiel werkt als een dierenbeschermingsorganisatie en euthanaseert alléén zwaar zieke of gevaarlijk agressieve honden.
Verblijfplaats
Beverwijk, in een opvanggezin met andere honden, katten en vogels.
Karakter Lieve, vriendelijke pup. BINGO is een wat onderdanig verlegen mannetje naar mensen, groot en klein. Het is een heerlijke vrolijke gezonde pup die graag bij baasje in de buurt is.
BINGO luistert goed naar zijn naam en loopt keurig mee aan de riem.
Met de andere honden, jong en oud, kan hij het goed vinden. De aanwezige katten moeten soms even uitgedaagd worden maar verder laat hij ze met rust.
BINGO gaat graag mee in de auto om naar het park te gaan om te spelen en ravotten.
In huis is hij helemaal krantzindelijk en hij begint aan te geven dat hij liever naar buiten wil om zijn behoeften te doen.
De nachten verblijft BINGO los met de andere pups in een veilige ruimte. De eerste dagen heeft hij bij zijn opvangmama in bed geslapen omdat hij het wat moeilijk had met alle veranderingen, nu slaapt hij heerlijk de nacht door. Het even alleen zijn gaat ook goed, maar hij is dan wel in gezelschap van leeftijdgenootjes.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van BINGO in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
BINGO is nog een pup en moet verder opgevoed worden. Hij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die hem met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale volwassen hond. Omdat hij zo jong is, kan hij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, ook met katten.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden BINGO werd, samen met zijn broertjes en zusjes, naar het asiel gebracht. Zij werden allen, op BINGO na, geadopteerd in Spanje en nu is BINGO aan de beurt: hij kwam naar Nederland voor een nieuwe toekomst.
Kosten gift:  € 260,--

voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouder-
dom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG