B O A Z
contactpersoon
voor meer info:marian@sos-strays.nl

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu
Ras
Mix
Leeftijd
± 15/09/2020
Schouderhoogte
Wordt waarschijnlijk een flinke middelmaat.
Op 12/01/2021 met bijna 4 maanden oud: 8,5 kg.
Uiterlijk
Tricolor, kortharig
Herkomst
Griekenland, Athene

Illioupolis Animal Welfare Union is een kleine organisatie die zwerfdieren redt, opvangt en herplaatst in de omgeving van Illioupolis, een buitenwijk van Athene. De organisatie wordt gerund door Iris Roussis, een grote dierenvriend waar wij al jarenlang mee samenwerken en zo nu en dan een hond kunnen laten overkomen als er een vlucht beschikbaar is. Meer info: www.zeil.gr.
Verblijfplaats
Landgraaf, in een opvanggezin met een kat.
Karakter BOAZ is een zeer lieve, vrolijke speelse pup. BOAZ is helemaal zindelijk, als hij zijn behoeftes moet doen, geeft hij het zelf aan door te piepen.
BOAZ gaat graag mee naar buiten om te wandelen, hij is niet bang van verkeer. Mensen die hem rustig benaderen, worden vriendelijk begroet. Het opvanggezin heeft hem geleerd om te gaan zitten op commando en dan krijgt hij een snoepje.
BOAZ slaapt s nachts in de bench op de slaapkamer van het opvanggezin, hij protesteert wel een tijdje, maar valt dan in slaap en slaapt heel de nacht door. Het even alleen zijn, moet echt voorzichtig opgebouwd worden, want dat is hij niet gewend.
Als BOAZ zijn eten krijgt, kun je dat gewoon afpakken, hij heeft geen voedselnijd.
BOAZ is heel mensgericht, hij wilt het liefst tegen zijn opvangbaasje aanliggen en zo dicht mogelijk bij hun zijn.
BOAZ mag bij het opvanggezin op de bank, maar laat zich er ook afsturen.
BOAZ is echt een pup die alles nog moet ontdekken, dit doet hij het liefst met zijn bekje, hij moet leren dat hij niet alles mag pakken, hij heeft een consequente opvoeding nodig zoals elke pup.
Als hij iets niet kent, zoals paarden e.d. is hij heel onzeker en gaat wat brommen en blaffen. Maar als hij ziet dat het goed is, is hij nieuwsgierig.
BOAZ heeft respect voor de kat in het opvanggezin, als de kat naar hem blaast draait hij zich om en laat haar met rust.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van BOAZ in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding Pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
BOAZ is nog een pup en moet nog verder opgevoed worden. Hij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die hem met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale volwassen hond. Omdat hij zo jong is, kan hij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal.
Bijzonderheden BOAZ werd, samen met zijn zusje BENTE en broertje BUSTER, gevonden in een park waar zij zeer vermoedelijk waren achtergelaten. Alle drie de pups kwamen naar Nederland voor een nieuwe toekomst.
Kosten gift:  € 295,--

voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouder-
dom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG