B O L I C H E
contactpersoon
voor meer info:

  Noor

+31 (0)6-37271211

  Tussen 14.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 18/08/2018
Schouderhoogte
Klein hondje: 30 cm hoog en 6,7 kg.
Uiterlijk
Tricolor, kortharig.
Herkomst
Spanje, Madrid

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.
Verblijfplaats
's-Heerenhoek, in een opvanggezin met kinderen en andere honden.
Karakter BOLICHE wordt door zijn Spaanse verzorgers beschreven als een hondje wat aanvankelijk terughoudend en angstig kan reageren, maar hij je kent en meer vertrouwt laat hij zijn zeer lieve kant zien. BOLICHE houdt van aandacht en knuffelen en vooral van dicht in de buurt van “zijn mensen” zijn. Hij leert snel en kan al heel netjes mee aan de riem lopen. BOLICHE heeft geen moeite met meegaan in de auto, hij wordt niet wagenziek. Punt van aandacht: BOLICHE kan, ondanks zijn wat lompe lijfje, heel hoog springen en heeft dus meer nodig dan een lage omheining in de tuin.
In Nederland heeft BOLICHE het prima naar zijn zin. Hij is vrolijk, energiek en een echte kroelerd. BOLICHE is eigenwijs, aanhankelijk en absoluut dol op zijn opvangouders. In huis gedraagt BOLICHE zich rustig, draait mee in het dagelijkse ritme en is niet bang van huishoudelijke apparaten als bv. de stofzuiger. BOLICHE luistert goed, loopt netjes aan de riem mee en kan in veilige gebieden prima loslopen. BOLICHE vertoont geen jachtinstinct al vindt hij het leuk om achter vogels aan te rennen. Met katten vertoont BOLICHE speelgedrag en blaft niet naar ze. BOLICHE kan goed tegen autorijden en zit dan in een tuigje op de achterbank.
Het liefst is BOLICHE de hele dag bij mensen in de buurt . BOLICHE heeft wat last van verlatingsangst waardoor hij het nog moeilijk vindt om alleen thuis te blijven. Dit is een punt van aandacht en in het opvanggezin wordt BOLICHE begeleid om hier aan te wennen.
Met kinderen gaat BOLICHE goed om, de buurmeisjes van 11 en 13 jaar vindt BOLICHE erg aardig en hij gaat rustig bij hen op schoot liggen slapen.
BOLICHE is in eerste instantie wat terughoudend naar vreemden maar trekt snel bij als hij ze eenmaal kent. BOLICHE is een makkelijke eter en vertoont geen baknijd.
's Nachts slaapt hij zonder problemen in zijn mandje in de slaapkamer.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van BOLICHE in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
BOLICHE past eigenlijk in iedere gezinssituatie op voorwaarde dat hij niet te lang alleen hoeft te zijn. BOLICHE heeft begeleiding, geduld en liefde nodig om zijn verlatingsangst te boven te komen. BOLICHE heeft geen andere hond nodig om gelukkig te zijn. Wij zoeken kandidaten die willen investeren in dit markante en geweldige hondje en hem de kans geven zijn angst te overwinnen.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal en conflict vermijdend. BOLICHE kent de hondentaal en is gemakkelijk in omgang met andere honden.
Bijzonderheden BOLICHE werd door onze vrienden van Adoptalo gered uit de perrera van Madrid, hij was daar binnengebracht nadat hij op straat gevonden was. Hij had geen chip en niemand was naar hem komen vragen zoals helaas zo vaak gebeurt.
BOLICHE was erg bang en vuil en men vermoedt dat hij bepaald geen goede verzorging bij zijn vorige baasjes gehad heeft. Hij had wat kale plekken op zijn schouder. De Spaanse dierenarts heeft hem nagekeken en alle mogelijke testen gedaan op huidproblemen, maar alles was in orde. Waarschijnlijk is de kale plek het gevolg geweest van verwaarlozing en vlooienbeten. Nu BOLICHE goed verzorgd wordt en gezond eten krijgt, is het haar weer terug aan het komen.
Kosten: € 295,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG