B R I G I T T E   I I
contactpersoon
voor meer info:
dien@sos-strays.nl
+31 (0)6-39205491
 tussen 17.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 10/08/2020
Schouderhoogte
Grote middelmaat: 55 cm hoog en 18 kg.
Uiterlijk
Blond/wit, halflangharig
Herkomst
Griekenland, Athene

Illioupolis Animal Welfare Union is een kleine organisatie die zwerfdieren redt, opvangt en herplaatst in de omgeving van Illioupolis, een buitenwijk van Athene. De organisatie wordt gerund door Iris Roussis, een grote dierenvriend waar wij al jarenlang mee samenwerken en zo nu en dan een hond kunnen laten overkomen als er een vlucht beschikbaar is. Meer info: www.zeil.gr.
Verblijfplaats
Alkmaar, in een opvanggezin met een andere hond.
Karakter Deze knappe blonde dame zoekt een gouden mandje waar ze lekker kan knuffelen, buiten vriendjes kan maken om lekker mee te rennen en te spelen en waar ze haar opleiding tot leuke Hollandse huishond verder kan afmaken.
BRIGITTE is een lieve knuffel, maar nog wel echt een jonge hond. Ze heeft geen trauma's maar moet nog wennen aan de overgang naar een nieuw land en vindt het nog wel een beetje spannend allemaal; al die rare mensen op fietsen en al die nieuwe mensen die zo raar praten. Ze heeft even een paar minuutjes nodig voor ze naar vreemden toe durft te gaan, wat sneller gaat bij vrouwen dan bij mannen, maar is (zeker met lekkers) snel te paaien en dan ontdooit ze ook gelijk.
Ze is gek op lekker kroelen en spelen, moet ook echt haar energie kwijt kunnen als eenjarige puber, en heeft nog wel correctie nodig als ze te wild speelt. Bij het opvanggezin moet ze nog aan de lijn lopen en dat gaat best goed, behalve als ze iets heel interessants ziet wat ze toch echt moet onderzoeken. Ook als ze heel nodig moet trekt ze hard aan de lijn om zo snel mogelijk bij het grasveldje te komen, want in huis of op straat je behoeftes doen dat kan als knappe beschaafde jonge dame natuurlijk niet.
De eerste dagen had ze nog niet precies door welke speeltjes nu van haar of van haar opvangmens waren, maar even een "uhuh" en ze liet het gelijk met rust, dus ze is daarin goed te corrigeren. Ze kan thuis soms wel erg onstuimig spelen en daarin is ze nog moeilijk te corrigeren, maar dat zal vast beter gaan als ze buiten lekker haar energie kwijt kan wanneer ze niet meer aan die vervelende riem hoeft te lopen. Als puber barst je natuurlijk van de levenslust, dus dat moet er gewoon soms uit. Maar dat zijn momentjes, verder kan ze heerlijk languit op haar rug liggen tukken of met speeltjes in de weer zijn.
BRIGITTE houdt ook erg van menseneten en moet nog leren dat die bak brokjes toch echt helaas voor haar bedoeld is en niet het bord eten op het mens haar schoot..hierin heeft ze dus ook echt nog wel correctie nodig.
Baknijd heeft ze absoluut niet (waarom zou je ook met die saaie brokjes), ondanks dat er nog een hond in huis is laat ze haar brokjes staan om af en toe eens een hapje te nemen en de honden proeven ook steeds even of de ander misschien iets lekkerders heeft. Botjes en speeltjes kan je ook makkelijk afpakken, er zit geen kwaad in haar.
Andere honden vindt ze allemaal leuk en ze gaat graag kennismaken. Kinderen vindt ze ook lief, maar omdat ze die onstuimige speelbuien heeft zijn kleine kinderen niet zo handig zolang ze zelf nog een speels kind is.
Al met al een ontzettend lieve hond die nog even moet wennen aan het andere leven hier (ze is op het moment van schrijven net vier dagen in Nederland). Ze heeft, als elke puber, nog wel bijsturing en correcties nodig maar zal zeker uitgroeien tot een geweldig maatje. Lekker buiten kunnen stoeien, spelen en rennen is een pré want het is een lekkere energieke hond die echt nog haar energie kwijt moet kunnen, daarna is thuis knuffeltijd vanzelfsprekend ook een pré want relaxt kroelen is ook een favoriete tijdsbesteding van deze dame. Als deze behoeftes bevredigd worden kan ze de rest van de tijd besteden aan zelf met haar speeltjes spelen en lekker loungen, want daar heeft ze ook geen problemen mee.
BRIGITTE heeft geen moeite met auto rijden en blijft rustig zitten. Ze zit voor haar eigen veiligheid wel vast in de auto.
Op een omheind honden speelveld kan ze heerlijk los rennen en spelen met de andere honden. Ze is wel iets waaks als er iets of iemand voorbij komt, voor de rest blaft ze nauwelijks tot niet.

Klik hier om een filmpje te bekijken van BRIGITTE in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
BRIGITTE moet nog heel veel leren en zoekt baasjes met geduld en inzicht. Deze vrolijke sociale puber kan wel een opvoedingcursus gebruiken. Ze is momenteel ontzettend snel afgeleid door alles om haar heen.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, ook met katten.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden BRIGITTE is door haar “baasjes” uit de auto gesmeten. Gelukkig hebben passerende mensen dit gezien en zich over haar ontfermd.
Kosten: € 325,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Griekenland dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG