B R U G A L
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting] Onze Zwarte Parels
Geslacht
Reu
Ras
Mix
Leeftijd
± 04/05/2019
Schouderhoogte
Wordt waarschijnlijk een kleine middelmaat.
Op 27/01/2020 met 9,5 maanden oud: 30 cm hoog en 6 kg.
Uiterlijk
Zwart, kortharig.
Herkomst
Spanje, Madrid

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.
Verblijfplaats
Lienden, in een opvanggezin met andere honden, een kat en konijnen
Karakter BRUGAL is een erg lief, vrolijk, grappig pubertje. Hij is de wereld volop aan het ontdekken en pakt daarbij nog wel eens dingen die niet voor hem bestemd zijn. BRUGAL kan zichzelf erg goed vermaken met speelgoed, een takje of een balletje. Met de andere honden in het opvanggezin wordt ook volop gespeeld. Is hij eenmaal uitgespeeld, dan komt hij bij je in de buurt liggen of zoekt ergens een plekje op om lekker te gaan slapen.
BRUGAL slaapt 's nachts in de bench. Ook overdag verblijft hij in de bench zodra het opvanggezin even weg moet. Op de meeste momenten gaat dit goed maar er zijn ook momenten dat hij het er niet mee eens is en dat zal hij dan ook wel even laten horen.
Naar vreemde mensen kan BRUGAL wat verlegen reageren. Dit gaat dan gepaard met een blafje. Met kinderen gaat hij goed om. Wel heeft hij tijd nodig te wennen aan kinderen. Vooral hun onverwachtse bewegingen of als kinderen druk doen, vindt BRUGAL spannend. Ook dan reageert hij met een blafje.
Op veilige plekken kan BRUGAL los lopen en hij luistert dan heel goed. Met vreemde honden is hij zeer sociaal.
BRUGAL is geheel zindelijk.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
BRUGAL is nog een pup en moet verder opgevoed worden. Hij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die hem met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale volwassen hond. Omdat hij zo jong is, kan hij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn. Bij voorkeur plaatsen wij BRUGAL bij een andere stabiele hond.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal en speels.
Bijzonderheden BRUGAL werd door onze vrienden van Adoptalo gered uit de perrera van Madrid. Van zijn voorgeschiedenis is niets bekend.
Kosten gift:  € 295,--

voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouder-
dom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG