B R U N A   G.
contactpersoon
voor meer info:
ineke@sos-strays.nl
+31(0)6-82075056
  Tussen 14.00 - 22.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
01/01/2008
Schouderhoogte
Middelmaat: 58 cm en 25 kg.
Uiterlijk
Lichtbruin met grijs masker, kortharig.
Herkomst
Griekenland, Athene

Illioupolis Animal Welfare Union is een kleine organisatie die zwerfdieren redt, opvangt en herplaatst in de omgeving van Illioupolis, een buitenwijk van Athene. De organisatie wordt gerund door Iris Roussis, een grote dierenvriend waar wij al jarenlang mee samenwerken en zo nu en dan een hond kunnen laten overkomen als er een vlucht beschikbaar is. Meer info: www.zeil.gr.
Herkomst
BRUNA verblijft in een Grieks asiel. Bij geschikte kandidaat adoptanten zal BRUNA klaargemaakt worden voor transport en naar hier reizen zodra er een plek beschikbaar is op een vlucht naar Nederland of België.
Karakter
BRUNA is een lieve hond, vriendelijk, aanhankelijk en sociaal naar mens en dier. BRUNA heeft altijd een thuis gehad en is zindelijk. Ze loopt netjes aan de riem.
Omdat haar bazinnetje niet langer voor haar kon zorgen verblijft BRUNA nu in het asiel. Voor BRUNA is het leven in een kennel zwaar en stressvol. Ze begrijpt niet waarom ze nu opeens hier moet leven in een kennel tussen al die andere honden. De verzorgers horen haar regelmatig zachtjes janken.
Ze hopen van harte voor BRUNA dat haar leven niet hoeft te eindigen in een kennel maar dat dit slechts een tussenstation voor haar is tot er een nieuw thuis voor haar gevonden is. In Griekenland zal het het niet eenvoudig zijn om nog een thuis te vinden voor een 10 jaar oude hond. Daarom hebben ze onze hulp ingeroepen.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van BRUNA in het asiel in Griekenland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
We willen graag dat BRUNA nog een liefdevolle oude dag mag krijgen als huishond, onder voorwaarde van optie adoptie *.

* Optie adoptie:

Om onze opvangplekken niet te bezetten komen deze honden alleen in aanmerking voor "optie adoptie". Als u interesse heeft in één van deze honden, houdt dat in dat u het betreffende hondje bij aankomst in huis neemt en S.O.S Strays de eerste twee weken zorg draagt voor de voeding en eventuele medische kosten en na twee weken u het hondje officieel adopteert of bij het niet klikken, opvangt tot er een andere adoptant is die interesse heeft in het hondje.

Let wel: Stichting S.O.S Strays vergoedt tijdens de optie adoptie periode alleen de kosten (indien nodig) voor ziektes zoals die bij alle honden voor kunnen komen (b.v kennelhoest, diarree ). Dit alleen na overleg met de contactpersoon van Stichting S.O.S. Strays. Problemen en de eventuele daarbij komende kosten die te maken hebben met de Special Care aandoening worden niet vergoed.

Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Medisch rapport
Wij laten deze 10-plussers in Griekenland, naast de plaatselijk voorkomende ziektes, en een algemeen bloedbeeld, nog extra checken op algehele conditie en gezondheid. De uitslag van haar bloedonderzoek was zeer goed. Geen enkele afwijking.
Bij andere honden
Sociaal met andere honden. Gedrag met katten onbekend maar dit kan getest worden.
Bijzonderheden BRUNA werd op straat gevonden. Toen ze naar de dierenarts werd gebracht bleek ze gechipt te zijn. Er werd contact opgenomen met de eigenaresse. Het bleek te gaan om een vrouw die ernstig ziek was en niet de mogelijkheid had om achter BRUNA aan te gaan toen deze was weggelopen. De vrouw zou spoedig opgenomen worden in het ziekenhuis en er was geen zorg voor BRUNA geregeld. Er is daarom afgesproken dat BRUNA mee ging met Iris naar het asiel en dat zij een nieuw thuis zouden gaan zoeken voor BRUNA.
Kosten: € 75,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Griekenland dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG