B U B U
contactpersoon
voor meer info:
steef@sos-strays.nl
+31 (0)6-19987025
  Vanaf 19.30 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Labrador Retriever.
Klik hier voor een rasbeschrijving
Leeftijd
± 01/01/2013
Schouderhoogte
Grote middelmaat: 63 cm hoog en 39,6 kg.
Uiterlijk
Blond, kortharig.
Herkomst
Spanje, Avilés

Fundacion Protectora de Animales del Principado de Asturias, of kortweg “La Protectora” is een vereniging gesticht in Avilés (Asturias) maar die sinds november 2017 een eigen opvangplaats heeft geopend in de buitenwijk van Oviedo: Perro Feliz. De vereniging is in 2012 in het leven geroepen door een aantal zeer ervaren dierenvrienden vanwege het enorm toegenomen aantal afgedankte en zwervende honden in Asturias met gevolg dat niet allen een plaats kunnen vinden in een goed beheerd asiel. Asturias was bijzonder slecht bedeeld. Velen eindigen in verschrikkelijke dodingstations of blijven zwerven op straat.
Naast de opvangplaats in Oviedo is La Protectora ook erg actief met opvanggezinnen. Omdat we de verantwoordelijken al jaren kennen, kunnen we hun selectie van honden helemaal vertrouwen en nemen we nu het grootste deel van hun honden af. Hiernaast helpen we hen met goederen voor de honden in opvang.
La Protectora heeft ook 2 Low Cost Dierenklinieken geopend, 1 in Gijon en 1 in Laredo, die grote campagnes houden ivm castratie en sterilisatie van de huisdieren en het betaalbaar kunnen aanbieden. Wij steunden regelmatig financieel het opstellen van de dierenkliniek en inrichting van de dierenartsenkamer in El Perro Feliz om medisch materiaal aan te kopen voor verzorging van de opvanghonden.
Verblijfplaats
Baarle-Nassau, in een opvanggezin met een andere hond.
Karakter BUBU is echt een labrador zoals veel mensen denken hoe een labrador "moet" zijn. Sociaal, gehoorzaam, gezellig, vriendelijk, speels en gek op eten, dat is BUBU allemaal.
Ondanks dat BUBU nog maar kort in Nederland verblijft, heeft hij zich razendsnel aangepast en geniet volop van zijn nieuwe leven.
BUBU is zindelijk, kan mee in de auto, kan eventjes alleen thuis blijven en kan op veilige plekken ook loslopen. BUBU heeft wel angst voor vuurwerk, toen hij het in de verte hoorde wilde hij dolgraag richting huis om daar te schuilen en zich veilig te voelen.
BUBU verdient echt een baasje die de wereld samen met hem verder gaat ontdekken, lekker lange wandelingen met hem maakt en die net zo gelukkig zal zijn met BUBU als dat hij is met zijn nieuwe leven.
BUBU heeft geen behoefte aan andere honden in huis, al is het wel gezellig, hij vindt het net zo leuk om een aai over zijn bol te krijgen en vrolijk met de baas mee te huppelen in zijn eentje.
Een tuin is voor BUBU wel een must, hij vindt het zo fijn om daar in rond te struinen.
BUBU durft momenteel nog wel wat te trekken aan de riem, maar hij gaat al steeds beter netjes mee lopen.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van BUBU in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
BUBU past het beste bij mensen die tijd, liefde, ruimte en ervaring hebben. BUBU wordt niet geplaatst op een flat of appartement.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal met andere honden. Gedrag naar katten onbekend.
Bijzonderheden Zie ook: "Geef een gouden hond een gouden mand".

BUBU was een kettinghond, maar op de één of andere manier is hij op een dag losgeraakt en de straat opgelopen. De politie vond hem en belde zijn eigenaar die hem vervolgens nooit meer heeft opgehaald.
Kosten: € 215,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG