B U F F Y   I I
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/02/2017
Schouderhoogte
Middelmaat: 50 cm hoog en 17 kg.
Uiterlijk
Wit/bruin, ruwharig.
Herkomst
Spanje, Avilés

Fundacion Protectora de Animales del Principado de Asturias, of kortweg “La Protectora” is een vereniging gesticht in Avilés (Asturias) maar die sinds november 2017 een eigen opvangplaats heeft geopend in de buitenwijk van Oviedo: Perro Feliz. De vereniging is in 2012 in het leven geroepen door een aantal zeer ervaren dierenvrienden vanwege het enorm toegenomen aantal afgedankte en zwervende honden in Asturias met gevolg dat niet allen een plaats kunnen vinden in een goed beheerd asiel. Asturias was bijzonder slecht bedeeld. Velen eindigen in verschrikkelijke dodingstations of blijven zwerven op straat.
Naast de opvangplaats in Oviedo is La Protectora ook erg actief met opvanggezinnen. Omdat we de verantwoordelijken al jaren kennen, kunnen we hun selectie van honden helemaal vertrouwen en nemen we nu het grootste deel van hun honden af. Hiernaast helpen we hen met goederen voor de honden in opvang.
La Protectora heeft ook 2 Low Cost Dierenklinieken geopend, 1 in Gijon en 1 in Laredo, die grote campagnes houden ivm castratie en sterilisatie van de huisdieren en het betaalbaar kunnen aanbieden. Wij steunden regelmatig financieel het opstellen van de dierenkliniek en inrichting van de dierenartsenkamer in El Perro Feliz om medisch materiaal aan te kopen voor verzorging van de opvanghonden.
Verblijfplaats
Jabbeke (België, tussen Brugge en Oostende), in een opvanggezin met andere honden en een papegaai.
Karakter
BUFFY is een lieve en sociale hond, die gek is op aandacht en kroelen met het baasje. BUFFY kan buiten enorm genieten van het spelen met andere honden op het losloopveld. Ze leert erg snel en heeft een grote "will to please".
Met de andere honden in het opvanggezin gaat zij goed om. In huis is zij zeer rustig, bijt niets stuk en is zeer aanhankelijk.
BUFFY loopt met behulp van een gentle leader netjes mee aan de riem. Zonder de gentle leader trekt zij aan de riem. Op veilige plekken kan zij loslopen.
In het verleden wilde zij aan de riem nog wel eens snappen of blaffen naar andere honden of mannen. Inmiddels is dit gedrag helemaal over, dankzij de goede begeleiding van het opvanggezin. Het is hierbij belangrijk de signalen te herkennen en hierop in te spelen.
In huis is het belangrijk BUFFY rust te kunnen geven wanneer zij daar behoefte aan heeft.
BUFFY is geheel zindelijk.
BUFFY kan prima mee in de auto.
's Nachts wil BUFFY nog wel eens waaks reageren en ze vindt het lastig beneden te blijven. Als BUFFY bij je mag slapen, is er echter niets aan de hand en slaapt ze keurig door. BUFFY is geen hond voor een bench, daarin raakt zij volledig in paniek.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van BUFFY.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
BUFFY past het beste bij mensen die tijd, liefde, geduld en ervaring hebben met honden opvoeden en geen kinderen onder de acht jaar hebben.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal en speels. BUFFY reageerde goed tijdens de kattentest.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden BUFFY is zeer vermoedelijk familie van PINKI, die bij een vorig transport al meekwam.
PINKI, BUFFY en BLOSSOM werden door hun eigenaar op straat gezet. Gelukkig hebben onze vrienden van La Protectora zich over het drietal ontfermd en kwam ook BUFFY naar Nederland voor een nieuwe toekomst.
Kosten: € 260,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


Het adoptiegeld stelt ons in staat de buitenlandse
honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


Ontwormd en geënt volgens ouderdom.
Gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG