B U S T E R
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 15/09/2020
Schouderhoogte
Grote middelmaat: 55 cm hoog en 22 kg
Uiterlijk
Bruin/zwart gestroomd, kortharig
Herkomst
Griekenland, Athene

Illioupolis Animal Welfare Union is een kleine organisatie die zwerfdieren redt, opvangt en herplaatst in de omgeving van Illioupolis, een buitenwijk van Athene. De organisatie wordt gerund door Iris Roussis, een grote dierenvriend waar wij al jarenlang mee samenwerken en zo nu en dan een hond kunnen laten overkomen als er een vlucht beschikbaar is. Meer info: www.zeil.gr.
Verblijfplaats
Heerlen, in een opvanggezin met een jong kind en een andere hond.
Karakter BUSTER is een vrolijke, lieve, speelse en enthousiaste allemansvriend. In huis kan hij soms wat enthousiast zijn, maar dat past goed bij zijn leeftijd. Verder ligt hij graag bij zijn opvanggezin in de buurt of zoekt ergens een plekje op om te rusten. BUSTER is dol op spelen en doet dit graag met de andere hond in het opvanggezin. De roedeltaal begrijpt hij goed.
Ook is hij graag in de tuin om lekker te snuffelen of in het zonnetje te gaan liggen. Hij wil nog wel eens een gaatje graven.
Met het kindje in het opvanggezin (3,5 jaar) gaat BUSTER goed om. Bezoek wordt enthousiast begroet en hij wil hierbij nog wel eens opspringen. Uiteraard traint het opvanggezin met hem om dit af te leren.
Bij afwezigheid en 's nachts verblijft BUSTER in de bench. De eerste 10 minuten wil hij nog wel eens wat piepen maar daarna is het over.
Aan de riem loopt hij al behoorlijk goed mee maar door zijn goede neus snuffelt hij veel en wil dan wel eens trekken aan de riem. Hierin is hij goed corrigeerbaar. BUSTER loopt los op een goed omheind losloopveld en als je hem roept, komt hij direct.
BUSTER is volledig zindelijk.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding Pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
BUSTER past goed bij mensen die het leuk vinden nog wat puntjes op de i te zetten in de opvoeding van BUSTER. BUSTER kan zowel als hond alleen als samen bij een andere hond geplaatst worden.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal.
Bijzonderheden BUSTER werd, samen met zijn zusje BENTE en broertje BOAZ, gevonden in een park waar zij zeer vermoedelijk waren achtergelaten. BENTE en BOAZ zijn inmiddels geadopteerd. BUSTER was ook reeds geadopteerd, maar is bij ons teruggekomen ter herplaatsing vanwege persoonlijke omstandigheden van de adoptanten.
Kosten: € 325,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


Het adoptiegeld stelt ons in staat de buitenlandse
honden hier Ún in land van herkomst te blijven helpen.

Ontwormd en geënt volgens ouderdom.
Gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG