B U S T E R
contactpersoon
voor meer info:
jildou@sos-strays.nl
+31 (0)6-85872621
  Vanaf 15.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 15/09/2020
Schouderhoogte
Grote middelmaat: 55 cm hoog en 22 kg
Uiterlijk
Bruin/zwart gestroomd, kortharig
Herkomst
Griekenland, Athene

Illioupolis Animal Welfare Union is een kleine organisatie die zwerfdieren redt, opvangt en herplaatst in de omgeving van Illioupolis, een buitenwijk van Athene. De organisatie wordt gerund door Iris Roussis, een grote dierenvriend waar wij al jarenlang mee samenwerken en zo nu en dan een hond kunnen laten overkomen als er een vlucht beschikbaar is. Meer info: www.zeil.gr.
Verblijfplaats
Zoetermeer, in een opvanggezin met een ouder kind, honden en katten.
Karakter BUSTER is een enthousiaste, hartelijke, intelligente, jonge hond. Hij heeft een zachtaardig, maar ook onstuimig karakter. Hij houdt van mensen en laat zich graag aaien. Sterker nog, hij heeft echt aandacht en fysiek contact nodig om zich goed te voelen. BUSTER houdt ook van honden en kan met bijna alle honden goed overweg zowel binnen de roedel als buiten. Sommige honden vinden hem wat opdringerig.
BUSTER is een erg slimme hond. Hij leert snel en graag zowel goede als slechte dingen. Hij heeft mentale uitdaging nodig, zoals zoekspelletjes of puzzels. Zoekspelletjes vindt hij geweldig en kan hij lang volhouden. Op zijn beurt wachten is nog wel een uitdaging voor hem.
BUSTER kan los op veilig terrein. Hij houdt je goed in de gaten maar gaat ook zijn eigen gang. Je zult hem niet snel kwijtraken maar als hij verderop een hond ziet gaat hij wel eerst die hond begroeten voor hij komt. BUSTER heeft het echt nodig om los te kunnen lopen. Hij snuffelt graag en als hij los is rent hij graag. BUSTER moet op veilig terrein kunnen rennen om zijn energie kwijt te kunnen.
Op dit moment is BUSTER nog niet heel gemakkelijk om mee te leven. Hij heeft veel aandacht en training nodig. Binnen is hij opdringerig en gaat slopen als hij moe is. Buiten wil hij heel hard aan de lijn trekken. BUSTER doorziet mensen feilloos, staan ze stevig in hun schoenen dan is hij respectvol, zo niet, dan heeft hij geen boodschap aan ze. Het gastgezin is met al deze dingen aan het trainen en BUSTER doet het geweldig en heeft al veel geleerd. Adoptanten moeten er rekening mee houden dat er nog een tijdje met BUSTER getraind moet worden om hem een prettige huisgenoot te maken.
Voor BUSTER is het heel belangrijk dat er op tijd rust wordt ingebouwd. Het meeste moeilijke gedrag ontstaat als hij moe is. Hij heeft een consequente, positieve opvoeding nodig. Onder zijn onstuimige karakter zit een zachte hond. BUSTER gaat goed en voorzichtig om met kinderen.
BUSTER kan in de bench korte tijd alleen thuis blijven, maar geen uren. Hij slaapt 's nachts ook in de bench. Hij is zindelijk en kan prima mee in de auto. BUSTER begrijpt de roedeltaal heel goed. Met katten is hij ok, hij vindt ze interessant, dat wel!

Klik hier om wat filmpjes te bekijken van BUSTER in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding Pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Voor toekomstige adoptanten is het belangrijk om te beseffen dat BUSTER een hond is die altijd aandacht nodig heeft, ook als je moe of te druk bent. Zijn nieuwe eigenaar moet stevig in zijn schoenen staan en rustig zonder al te veel emotie het gedrag van BUSTER kunnen aanpakken (geen ergernis, ongeduld , schreeuwen of aan de lijn rukken e.d.). Doorzettingsvermogen en inzicht in trainingstechnieken is nodig. Voor BUSTER zoeken we een rustig maar actief gezin zonder kleine kinderen waar veel aandacht op de goede manier voor hem kan zijn. We vinden het beter dat BUSTER als enige hond geplaatst wordt omdat hij nog veel aandacht nodig heeft. Deze geweldige jongen heeft zeker nog opvoeding en begeleiding nodig, dat is duidelijk, maar wat is hij een ontzettend leuke, leergierige en knuffelige hond die kan uitgroeien tot een maatje voor het leven.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal.
Bijzonderheden BUSTER werd, samen met zijn zusje BENTE en broertje BOAZ, gevonden in een park waar zij zeer vermoedelijk waren achtergelaten. BENTE en BOAZ zijn inmiddels geadopteerd. BUSTER was ook reeds geadopteerd, maar is bij ons teruggekomen ter herplaatsing vanwege persoonlijke omstandigheden van de adoptanten.
Kosten: € 325,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


Het adoptiegeld stelt ons in staat de buitenlandse
honden hier Ún in land van herkomst te blijven helpen.

Ontwormd en geënt volgens ouderdom.
Gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG