B U T T E R
contactpersoon
voor meer info:
esther@sos-strays.nl
+31 (0)36-5324999
  Bereikbaar tot 18.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting] Onze Zwarte Parels
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix Yorkshire Terriėr
Leeftijd
± 01/02/2017
Schouderhoogte
Klein hondje: 35 cm hoog en 10 kg.
Uiterlijk
Beige/bruin, wollige halflange vacht (momenteel geschoren).
Herkomst
Spanje, Madrid

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.
Verblijfplaats
Almere, in een opvanggezin met andere honden.
Karakter BUTTER werd door zijn Spaanse opvanggezin beschreven als een vrij rustig, lief, soms speels en blij hondje wat niet veel vraagt. BUTTER loopt netjes mee aan de riem en is dol op mee op pad mogen gaan.
Ondertussen is BUTTER aangekomen in Nederland en wij bevestigen de bevindingen van het Spaanse opvanggezin: BUTTER was totaal niet onder de indruk van zijn nieuwe omgeving en liet zich eigenlijk gelijk al zien als een lieve hond die niet overdreven druk aanwezig is in huis. Hij heeft zijn speelmomenten, zowel met een hond van zijn opvanggezin als met speeltjes, maar ligt ook graag te slapen op de bank in de buurt van zijn tijdelijke baasjes.
BUTTER is dol op kauwkluifjes die hij eigenlijk ook wel nodig heeft, hij weet nog niet precies wat wel of geen kauwmateriaal is.
Hij gaat graag mee op pad en loopt goed mee aan de riem. Hij is sociaal met andere honden.
BUTTER is geen overdreven blaffer, maar slaat wel aan als de andere aanwezige honden blaffen.
BUTTER is nog maar kort geleden overgekomen naar hier. Binnenkort zullen we meer kunnen vertellen over karakter en specifiek gedrag in huis.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
BUTTER is een makkelijke hond die waarschijnlijk in de meeste situaties past. Hij kan, in gezelschap van andere honden, best even alleen thuisblijven maar dit zal door zijn toekomstige baasjes getraind moeten worden als hij hond alleen zou worden. Gezien zijn liefde voor mensen zal hij niet gelukkig worden in een situatie waar hij dagelijks uren lang alleen zal moeten zijn.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal. Gedrag met katten onbekend.
Bijzonderheden BUTTER werd door zijn vroegere baasjes achtergelaten in de perrera van Madrid. Gezien de staat waarin hij zich bevond, werd er bepaald niet goed voor dit hondje gezorgd. Zijn vacht was in een erbarmelijke staat en deze is ondertussen zo kort mogelijk afgeschoren zodat zijn huid weer lucht krijgt en het haar weer gezond kan aangroeien. Totdat BUTTER naar Nederland kwam voor een nieuwe toekomst verbleef hij bij een Spaans opvanggezin van Adoptalo.
Kosten: € 295,-- gift + € 60 ,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG