C A C T O S   I V
contactpersoon
voor meer info:
marian@sos-strays.nl
+31 (0)6-40809018
  Tussen 12.30 en 17.30 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu
Ras
Mix
Leeftijd
± 05/11/2018
Schouderhoogte
Op 13/03/2019 met 4 maanden oud: 45 cm en 9 kg. (te mager).
Wordt waarschijnlijk een middelmaat.
Uiterlijk
Zwart met witte bef, kortharig.
Herkomst
Griekenland, Athene

Illioupolis Animal Welfare Union is een kleine organisatie die zwerfdieren redt, opvangt en herplaatst in de omgeving van Illioupolis, een buitenwijk van Athene. De organisatie wordt gerund door Iris Roussis, een grote dierenvriend waar wij al jarenlang mee samenwerken en zo nu en dan een hond kunnen laten overkomen als er een vlucht beschikbaar is. Meer info: www.zeil.gr.
Verblijfplaats
Heijningen, in een opvanggezin met andere honden.
Karakter CACTOS is een heel vrolijke aanhankelijke pup voor zijn opvangfamilie, hij heeft hun hart veroverd. Hij is nog heel afwachtend naar vreemden. Hij is vriendelijk maar onzeker bij kinderen. De poezen, kippen en pony doet hij niks tegen, hij is er eerder van onder de indruk. Hij ligt het liefst bij zijn opvangfamilie op schoot of op de voeten, dan voelt hij zich veilig.
In een bench slapen vindt CACTOS geen goed idee, hij raakt dan helemaal in de stress. Het opvanggezin laat hem op een kussen slapen naast hun bed, hij slaapt dan heel de nacht rustig door. Hij moet wel om 6 uur even een plasje buiten doen. Het opvanggezin is druk bezig met de zindelijkheidstraining, als hij geslapen heeft, moet hij gelijk naar buiten, en dan doet hij netjes zijn behoeftes. Alleen is het een echte Griek, want als het erg koud is, heeft hij niet zo’n zin om naar buiten te gaan. Maar het gaat steeds beter en hij doet goed zijn best.
Met de andere honden in het opvanggezin kan CACTOS het goed vinden, hij stelt zich onderdanig op en wil spelen. Ook gaat hij graag mee op wandeling en geniet van de ontmoetingen met andere honden.
CACTOS is ook al even alleen thuis gebleven, dit ging goed!
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
CACTOS is nog een pup en moet verder opgevoed worden. Hij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die hem met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale volwassen hond. Omdat hij zo jong is, kan hij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal
Bijzonderheden CACTOS werd, samen met drie broertjes en een zusje, op straat gevonden. Helaas is dit heel “gewoon” in Athene, waar bijna dagelijks op straat geboren of achtergelaten pups worden gevonden en welke vaak geen enkele toekomst hebben. Gelukkig hebben onze vrienden van Illioupolis Animal Welfare Union zich over het nest ontfermd en zijn CACTOS en zijn zusje IRIS naar Nederland gekomen. Voor de drie andere pups wordt in Griekenland een thuis gezocht.
Kosten gift:  € 260,--

voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouder-
dom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG