C A I L I N
contactpersoon
voor meer info:
dien@sos-strays.nl
+31 (0)6-39205491
 tussen 17.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef
Ras
Mix
Leeftijd
± 20/12/2020
Schouderhoogte
Op 26/07/2021 met 7 maanden oud: 55 cm en 17 kg.
Wordt waarschijnlijk een grote middelmaat.
Uiterlijk
Bruin/wit met donker masker, kortharig
Herkomst
Griekenland, Athene

Illioupolis Animal Welfare Union is een kleine organisatie die zwerfdieren redt, opvangt en herplaatst in de omgeving van Illioupolis, een buitenwijk van Athene. De organisatie wordt gerund door Iris Roussis, een grote dierenvriend waar wij al jarenlang mee samenwerken en zo nu en dan een hond kunnen laten overkomen als er een vlucht beschikbaar is. Meer info: www.zeil.gr.
Verblijfplaats
Heemskerk, in een opvanggezin met andere honden, katten en vogels.
Karakter Lieve CAILIN is een zeer zachtaardig hondje dat gauw van slag is.
In het begin was ze bang voor alles: mensen, verkeer, vreemde honden, maar de stabiele roedel heeft haar heel veel geleerd en ze trekt zich heel erg op aan het positieve gedrag wat de andere honden laten zien. Ze heeft zich ontwikkeld tot een zeer sociaal hondje dat graag aandacht krijgt en daar duidelijk van geniet.
Laat u niet afschrikken door haar boze gezichtsuitdrukking, CAILIN is een heel lief, zachtaardig en vrolijk hondje dat de pech heeft dat de aftekening op haar kop, haar donkere wenkbrauwtjes en ogen, haar ware aard niet weergeven.
CAILIN houdt ontzettend van bankhangen, lekker tussen de andere honden in of heerlijk tegen haar tijdelijke baasje aan. Ook heeft ze schoothangen ontdekt en kan ze met haar kopje op je schoot heerlijk genieten van de aandacht die ze krijgt.
In het veilige park kan CAILIN zich heerlijk vermaken; ze trekt zich ontzettend aan de roedel op in het begroeten van vreemde mensen en soms ook kinderen. Haar favoriete bezigheid is momenteel zwemmen, ze is een echte waterrat die verzot is op een apporteer spelletje en ze brengt vol trots de bal of stok terug.
Een vreemde hond die zomaar op haar af komt rennen vindt ze soms doodeng maar ze wordt steeds zelfverzekerder en stoerder met het ontmoeten van honden die ze niet kent. Ze moet altijd even onderzoeken of het een speelmaatje is waarmee ze lekker kan rennen.
CAILIN heeft best veel energie buiten en geniet van een lange wandeling die ze zeker 1 keer per dag nodig heeft. Een flink uur ravotten, snuffelen en als het kan zwemmen doet haar de rest van de dag heerlijk rustig zijn.
CAILIN gaat braaf mee in de auto rustig tussen de andere honden zitten.
CAILIN loopt over het algemeen zeer goed mee aan de riem, maar soms heeft iets haar interesse en kan ze even trekken.
Met de katten van het opvanggezin kan CAILIN goed overweg.
s Nachts slaapt ze heerlijk door en is ze helemaal zindelijk.
Als baasje even weggaat, dan kan ze 2 uurtjes alleen zijn en gaat ze rustig liggen slapen tussen de andere honden.
CAILIN heeft geen baknijd en is een langzame eter, baasje kan altijd haar voerbak weg nemen. Naar de andere honden toe is ze wat grommerig en geeft ze duidelijk aan dat ze haar eten niet af laat pakken. Bij haar opvanggezin krijgt zij alle tijd om haar bakje met smaak leeg te eten.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van CAILIN in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding Pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
CAILIN is een onzeker en wat angstig hondje wat een rustige thuissituatie nodig heeft waar een andere sociale stabiele hond aanwezig is. Zij zoekt erg veel steun, zowel bij de hond als bij haar baasje. Zij heeft een hele zachte hand van opvoeden nodig.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal. Ook met katten.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden CAILIN werd gevonden in de bergen, samen met een broertje en zusjes. Vermoedelijk als ongewenst nest achtergelaten zoals helaas heel vaak gebeurt. Gelukkig werden ze op tijd gevonden, de pups waren erg mager en het had niet veel langer moeten duren.
Door de samenwerking tussen S.O.S. Strays en ZEIL kan een deel van het nest naar Nederland reizen, beginnend met CAILIN en haar zusjes CHRISTY en COLETTE (die inmiddels allebei geadopteerd zijn).
Kosten gift:  € 325,--

voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouder-
dom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG