C A M I L O
contactpersoon
voor meer info:
ineke@sos-strays.nlFoto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 29/03/2014
Schouderhoogte
Grote middelmaat tot groot: 62 cm hoog en 35,6 kg.
Uiterlijk
Tricolor, korte maar wel hele dikke vacht.
Herkomst
Spanje, Oviedo

Albergue de Oviedo, of ookwel "La Bolgachina" genoemd, is een gemeentelijk asiel in de provincie Asturias. Jarenlang stond dit asiel bekend als een vreselijk asiel. Het was er overvol, smerige hokken vol ratten, er was geen medische zorg, honden kwamen nooit uit de kennels. Gelukkig is er sinds februari 2017 een nieuwe beheerder gekomen en sindsdien is de situatie een heel stuk verbeterd. De honden krijgen medische zorg, ze worden geŽnt, gesteriliseerd of gecastreerd. De medewerkers die er rond lopen hebben hart voor de dieren en doen hun best ze zo goed als mogelijk te verzorgen. Er is een uitloopveldje gekomen en er wordt als daar tijd voor is gewandeld met de honden. Er wordt getracht een nieuwe thuis te vinden voor de honden. Wel is het nog altijd een overvol asiel van ruim 200 honden waarvan velen een zeer geringe kans op adoptie hebben omdat ze groot, geen ras of oud zijn.
Verblijfplaats
Culemborg, in een opvanggezin met andere honden en katten.
Karakter CAMILO is een lieve, brave, zachtaardige hond. Hij is rustig aanwezig in huis. CAMILO had tijd nodig om te wennen aan een leven als huishond en zijn opvangbaasje te vertrouwen, maar inmiddels voelt hij zich helemaal op zijn gemak en draait probleemloos mee in het opvanggezin. Hij kan nog wel schrikken bij een hard geluid of stemverhef.
CAMILO is aanhankelijk naar zijn tijdelijke baasje. Hij komt regelmatig even langs om te kijken wat je aan het doen bent, of voor een aai over zijn bol. Als je hem knuffelt draait hij zich op zijn rug om zijn buikje te laten kriebelen. Hij vindt het ook heerlijk om geborsteld te worden. CAMILO is totaal niet opdringerig of jaloers als het om aandacht gaat.
CAMILO is zindelijk. Hij heeft geen probleem om even alleen te blijven, hier in aanwezigheid van de andere honden. Hoewel hij het liefst bij je in de buurt is en met je mee wil, legt hij zich er bij neer, als je zegt dat hij niet mee kan. Hij blaft of sloopt niet, maar wacht rustig tot het opvangbaasje weer terug is, en komt haar dan begroeten.
CAMILO eet zijn bak rustig leeg. Hij heeft geen enkele vorm van voernijd. Voor het slapen gaan krijgen de honden nog een stukje worst. CAMILO kent deze routine al helemaal en staat enthousiast kwispelend klaar, hij wacht netjes op zijn beurt.
CAMILO gaat graag mee wandelen maar is buiten nog wel wat onzeker. Vergeleken met de eerste tijd heeft hij hierin al enorm veel vooruitgang gemaakt maar hij zal nooit een allemansvriend worden of een hond die houdt van drukte en gezelligheid. Op rustige plaatsen in de natuur kan hij enorm genieten, je ziet hem helemaal ontspannen, vrolijk rennend en spelend. Maar zodra er vreemde mensen aan komen is hij op zijn hoede. Hij raakt niet meer in paniek, hij gaat niet meer op de vlucht maar hij gaat er met een grote boog omheen.
CAMILO loopt heel netjes aan de riem , zonder te trekken. Op veilige plaatsen kan CAMILO ook loslopen. Hij blijft heel mooi bij je in de buurt en luistert goed als je hem roept. Mee in de auto is geen probleem. CAMILO springt zelf de auto in en gaat rustig liggen, hij is niet wagenziek. Samengevat: CAMILO is een lieverd, een rustige, makkelijke hond. Een trouwe kameraad, braaf en dankbaar naar degene die voor hem zorgt. Je hebt geen enkele last van hem. Hij is alleen geen allemansvriend en houdt niet van drukte.

Klik hier om een aantal filmpjes te bekijken van CAMILO in het asiel in Spanje.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
CAMILO is een onzekere hond, hij heeft tijd nodig om vertrouwen op te bouwen en te wennen aan een nieuwe situatie. Hij past niet in een drukke stad of een druk, levendig gezin met kinderen. CAMILO is gebaat bij een rustige omgeving en een regelmatige dagstructuur. Hij heeft absoluut een (stabiele) andere hond nodig die voor hem als voorbeeld kan dienen en waar hij zich aan kan optrekken en veilig voelen. Zijn nieuwe baasjes moeten er rekening mee houden dat CAMILO tijd nodig heeft om op zijn eigen tempo open te bloeien.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal met andere honden, groot en klein. CAMILO kan ook prima met katten, hij heeft er geen enkele interesse voor.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden Zie ook: "Geef een gouden hond een gouden mand".

CAMILO verbleef al vele jaren in het asiel La Bolgachina. In het verleden was dit een afschuwelijk asiel met een slechte beheerder die de honden aan hun lot overliet. Sinds februari 2017 is er een nieuwe beheerder gekomen, CAMILO was toen al in het asiel. De medewerkers hebben keihard gewerkt om van dit asiel een enigszins dierwaardige plek te maken met zorg voor de honden en veel inzet om een thuis te vinden voor zoveel mogelijk dieren. Helaas bereikte ons het trieste nieuws dat per 31 januari 2021 het asiel is overgedragen aan weer een andere beheerder die geen goede naam heeft in de regio. We kunnen niet alle honden van dit asiel helpen, maar we hebben gelukkig nog 6 honden uit het asiel kunnen halen voor een betere toekomst in Nederland of BelgiŽ. CAMILO is ťťn van de gelukkigen.
Kosten: € 260,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG