C A M I L O
contactpersoon
voor meer info:
ineke@sos-strays.nlFoto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 29/03/2014
Schouderhoogte
Grote middelmaat tot groot: 62 cm hoog en ca. 40 kg.
Uiterlijk
Tricolor, korte maar wel hele dikke vacht.
Herkomst
Spanje, Oviedo

Albergue de Oviedo, of ookwel "La Bolgachina" genoemd, is een gemeentelijk asiel in de provincie Asturias. Jarenlang stond dit asiel bekend als een vreselijk asiel. Het was er overvol, smerige hokken vol ratten, er was geen medische zorg, honden kwamen nooit uit de kennels. Gelukkig is er sinds februari 2017 een nieuwe beheerder gekomen en sindsdien is de situatie een heel stuk verbeterd. De honden krijgen medische zorg, ze worden geŽnt, gesteriliseerd of gecastreerd. De medewerkers die er rond lopen hebben hart voor de dieren en doen hun best ze zo goed als mogelijk te verzorgen. Er is een uitloopveldje gekomen en er wordt als daar tijd voor is gewandeld met de honden. Er wordt getracht een nieuwe thuis te vinden voor de honden. Wel is het nog altijd een overvol asiel van ruim 200 honden waarvan velen een zeer geringe kans op adoptie hebben omdat ze groot, geen ras of oud zijn.
Verblijfplaats
Culemborg, in een opvanggezin met andere honden en katten.
Karakter CAMILO is een lieve, zachtaardige hond. Hij is heel rustig en onopvallend aanwezig in huis. De eerste dagen was CAMILO nog onzeker maar inmiddels voelt hij zich in huis helemaal op zijn gemak; hij geniet van een lekker warm kussen, de aandacht die hij krijgt en het lekkere eten en de kluifjes. Heel af en toe krijgt hij opeens een uitgelaten bui en maakt hij een spurtje of sprongetjes door huis. Heel af en toe daagt hij een andere hond uit tot spelen.
CAMILO is aanhankelijk naar zijn tijdelijke opvangmama. Hij komt regelmatig even langs om te kijken wat je aan het doen bent, of voor een aai over zijn bol. Als hij ligt en je knuffelt hem, draait hij zich op zijn rug om zijn buikje te laten kriebelen. Hij vindt het ook heerlijk om geborsteld te worden. CAMILO is totaal niet opdringerig of jaloers als het om aandacht gaat.
CAMILO is zindelijk. Hij heeft geen probleem om even alleen te blijven, hier in aanwezigheid van de andere honden. Hoewel hij het liefst bij je in de buurt is en met je mee wil, legt hij zich er gelijk bij neer, als je zegt dat hij niet mee mag. Hij blaft of sloopt niet, maar wacht rustig tot het opvangbaasje weer terug is, en komt haar dan begroeten.
CAMILO eet zijn bak rustig leeg. Hij heeft geen enkele vorm van voernijd. Voor het slapen gaan krijgen de honden nog een stukje worst. CAMILO kent deze routine al helemaal en staat enthousiast kwispelend te wachten op zijn lekkers.
CAMILO gaat graag mee wandelen maar is buiten nog wel wat onzeker bij het tegenkomen van vreemde mensen en in het verkeer. Hij heeft hier wel al veel vooruitgang in gemaakt. De eerste dagen was hij echt in paniek en wilde vluchten. Nu merk je alleen nog dat hij bij drukte onrustig wordt maar hij blijft gewoon meelopen, hij gaat er met een boogje omheen. CAMILO loopt heel netjes aan de riem mee zonder te trekken. Soms moet je even achterom kijken of hij nog wel echt aan de riem vast zit, want je voelt niet eens dat hij met je meeloopt.
's Avonds na de avondklok, als het stil is op straat, is CAMILO helemaal ontspannen. Hij loopt er dan een stuk dapperder bij met de staart in de lucht en snuffelt langs alle geurtjes die hij tegenkomt.
Mee in de auto gaat prima. CAMILO springt zonder problemen de auto in en gaat rustig liggen, hij is niet wagenziek.
Het loslopen moet nog geoefend worden. Omdat CAMILO nog bang is voor mensen die hij niet kent is er toch een risico dat hij op de loop gaat. Hij moet nog net ietsje zelfverzekerder worden hiervoor.
Samengevat: CAMILO is een lieverd, een rustige, niet veeleisende hond. Een trouwe kameraad, braaf en dankbaar naar degene die voor hem zorgt. Je hebt geen enkele last van hem. Voor zichzelf mag hij nog wel wat vrijer en blijer worden, maar met wat tijd en geduld zal hij vast nog verder openbloeien.

Klik hier om een aantal filmpjes te bekijken van CAMILO in het asiel in Spanje.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
CAMILO is nog onzeker en heeft tijd nodig om te wennen aan een nieuwe situatie. Hij past op dit moment niet in een drukke stad of een druk, levendig gezin met kinderen. CAMILO is gebaat bij een rustige omgeving en een regelmatige dagstructuur. Hij heeft absoluut een (stabiele) andere hond nodig die voor hem als voorbeeld kan dienen en waar hij zich aan kan optrekken en veilig voelen. Zijn nieuwe baasjes moeten er rekening mee houden dat CAMILO tijd nodig heeft om op zijn tempo open te bloeien.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal met andere honden, groot en klein. CAMILO kan ook prima met katten, hij heeft er geen enkele interesse voor.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden Zie ook: "Geef een gouden hond een gouden mand".

CAMILO verbleef al vele jaren in het asiel La Bolgachina. In het verleden was dit een afschuwelijk asiel met een slechte beheerder die de honden aan hun lot overliet. Sinds februari 2017 is er een nieuwe beheerder gekomen, CAMILO was toen al in het asiel. De medewerkers hebben keihard gewerkt om van dit asiel een enigszins dierwaardige plek te maken met zorg voor de honden en veel inzet om een thuis te vinden voor zoveel mogelijk dieren. Helaas bereikte ons het trieste nieuws dat per 31 januari dit voorbij zal zijn. Dan wordt het asiel overgedragen aan weer een andere beheerder die een zeer slechte naam heeft in de regio en niet bepaald bekend staat als een dierenvriend. Hij wil geen vrijwilligers in het asiel, geen internationale adopties. Voor de honden in het asiel is dit een vreselijk vooruitzicht.
We kunnen niet alle honden van dit asiel helpen, maar 6 van hen zal dit lot bespaard blijven: AURELIANA en CONSUELO (die inmiddels allebei geadopteerd zijn), CAMILO en JOVINO zijn eind januari naar hier gekomen voor een betere toekomst.
Ook PALMIRA en ANTONIO (inmiddels geadopteerd), twee lieve oude honden uit hetzelfde asiel, konden nog net op tijd hun kennel verlaten; ook hen blijft een afschuwelijk en kansloos bestaan in dit asiel bespaard.
Kosten: € 260,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG