C A N E L A   V I
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Kleine Podencomix
Leeftijd
± 19/02/2017
Schouderhoogte
Middelmaatje: 45 cm hoog en 9 kg.
Uiterlijk
Roodbruin, kortharig.
Herkomst
Spanje, Santiago de Compostella (GaliciŽ)

Maria Mato is een grote dierenvriend die verlaten en gedumpte honden helpt die zich bevinden op de route van de Camino de Santiago in de provincie Galicia. Ze vangt deze hondjes op, geeft ze de nodige medische zorgen en zoekt een nieuwe thuis voor ze. Het asiel in Santiago de Compostella, Refuxio de Bando, werkt nauw samen met Maria Mato en helpt mee om voor deze hondjes een thuis te vinden. Zo komen ook enkele hondjes van Maria Mato via onze samenwerking met asiel Refuxio de Bando mee op transport.
Verblijfplaats
Lienden, in een opvanggezin met andere honden, een kat en konijnen.
Karakter CANELA doet het prima in haar opvanggezin. In het begin moest ze even wennen aan alle nieuwe geurtjes en mensen. Ze is een leuk, vrolijk hondje die het goed kan vinden met de eigen honden en de andere opvanghonden van haar opvanggezin. Ze daagt de honden graag uit tot stoeien en spelen.
Ook vindt CANELA het heerlijk om in de tuin te zijn. Hard rennen of gewoon ergens liggen en rondkijken vindt ze fantastisch.
Met de wandelingen gaat CANELA meer haar eigen gang en is overal aan het snuffelen. In veilige omgeving mag zij loslopen. Vanwege haar jachtinstinct loopt ze ver voor je uit en kan ze zomaar ineens even op jacht gaan. Het terugkomen is dan wel een punt van aandacht. Ze komt uiteindelijk wel, maar het vraagt geduld. Met de andere honden vindt ze het heerlijk te rennen om het hardst. Aan de riem wil CANELA nog wel eens trekken. Met het gebruik van een halty is dit opgelost.
CANELA vindt iedereen lief en interessant, ook kinderen ontkomen niet aan haar voorzichtige aandacht.
's Nachts slaapt CANELA samen met de andere honden los in de keuken.
CANELA is zindelijk, eet goed en kan al een paar uurtjes alleen zijn. CANELA blaft bijna niet, maar om andere hondjes uit te dagen tot spelen laat ze wel even haar stem horen.
Al met al is CANELA een super lief, vrolijk hondje!

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van CANELA.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
CANELA is een heel makkelijk hondje, en past eigenlijk bij iedereen. Een andere stabiele, iets rustiger hond zou een ideaal maatje voor haar kunnen zijn, maar is geen prť.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, ook met katten.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden  
Kosten: € 295,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG