C H E R
contactpersoon
voor meer info:
ineke@sos-strays.nlFoto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mastin Espagnol
Klik hier om meer te lezen over het karakter van de Mastin Espagnol.
Leeftijd
± 01/01/2020
Schouderhoogte
Zeer grote hond: ca. 60 kg.
Uiterlijk
Bruin gestroomd, dikke kortharige vacht.
Herkomst
Spanje, Torrelavega (Cantabrië)

De vereniging 'Refugio Canino Torres' is in juli 2013 gesticht door de vrijwilligers die al sinds 2011 actief zijn in het asiel van Torrelavega. Ze zijn vanaf nu een onafhankelijke vereniging, voorheen waren ze onderdeel van de dierenbeschermingsorganisatie Aspacan. Refugio Canino Torres krijgt geen subsidies van de steden en gemeenten behalve gratis vuilnis ophalen, rattenbestrijding en watervoorziening. Deze moedige dierenvrienden organiseren evenementen om wat geld te winnen en zijn afhankelijk van sponsors en donateurs om de dieren waardig te kunnen verzorgen. Wij hebben in 2012 een zomeractie voor Torrelavega gehouden om extra voeding te kunnen kopen en ondersteunden de honden met nihil plaatsingskansen jarenlang via ons - nu gestopte - AHA project. Voor een stukje geschiedenis van Torrelavega vanaf 2011 tot nu, klik hier.
Verblijfplaats
CHER verblijft in het asiel van Refugio Canino Torres. Bij geschikte kandidaten kan CHER in oktober meereizen met ons transport naar Nederland.
Karakter CHER is een hele lieve, rustige, aanhankelijke hond. Ze is een prachtige gentle giant: vriendelijk en verdraagzaam voor mens en dier. Ze is lief voor kinderen. CHER is nog jong en heeft zo nu en dan haar speelse momenten maar over het grote geheel is ze een heel rustige hond die het liefst lekker luiert in het zonnetje.
CHER houdt van wandelen maar is niet van het sportieve type. Ze loopt op een heel rustig tempo met je mee. Als ze er genoeg van heeft gaat ze erbij liggen. Mogelijk is dit niet alleen luiheid maar heeft dit ook te maken met haar heupen, zie Special Care.

Klik hier om een filmpje te bekijken van CHER bij Refugio Canino Torres.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
We willen graag dat CHER een fijn thuis kan krijgen bij mensen die haar een mooi leven met de juiste zorgen kunnen bieden, onder voorwaarde van optie adoptie *.

* Optie adoptie:

Om onze opvangplekken niet te bezetten komen deze honden alleen in aanmerking voor "optie adoptie". Als u interesse heeft in één van deze honden, houdt dat in dat u de betreffende hond bij aankomst in huis neemt en S.O.S Strays de eerste twee weken zorg draagt voor de voeding en eventuele medische kosten en na twee weken u het hondje officieel adopteert of bij het niet klikken, opvangt tot er een andere adoptant is die interesse heeft in het hondje.

Let wel: Stichting S.O.S Strays vergoedt tijdens de optie adoptie periode alleen de kosten (indien nodig) voor ziektes zoals die bij alle honden voor kunnen komen (b.v kennelhoest, diarree ). Dit alleen na overleg met de contactpersoon van Stichting S.O.S. Strays. Problemen en de eventuele daarbij komende kosten die te maken hebben met de reden van Special Care adoptie worden niet vergoed.

Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Special Care
Er werden bij CHER x-rays gemaakt van de heupen en helaas bleek hieruit dat CHER heupdysplasie heeft aan haar rechterheup. HD kan niet verbeteren, het kan alleen maar in de loop der jaren verslechteren door de vorming van artrose. Nu CHER nog jong is, is er gelukkig nog niet veel artrosevorming. De achteruitgang kan beperkt en vertraagd worden door haar dieetvoeding te geven voor honden met gewrichtsproblemen, eventueel aangevuld met supplementen. Daarnaast is het belangrijk dat zij gedoseerde beweging krijgt, wat betekent dat beweging goed voor haar is zodat ze sterke spieren kan opbouwen die het gewricht op zijn plek houden. Echter ze mag zich niet forceren, dus geen eindeloze wandelingen, geen traplopen, springen, wild spelen. Nu is CHER van zichzelf al heel rustig dus de kans dat ze zich overmatig gaat inspannen zal niet heel snel gebeuren. Mastins zijn van zichzelf vrij luie honden maar het kan bij CHER ook meespelen dat ze zich rustig houdt omdat ze last van haar heupen ervaart. Verder is het voor CHER heel belangrijk dat ze niet te zwaar wordt want dat is een extra belasting voor haar heupen die het gewicht moeten dragen.
Het is moeilijk te voorspellen hoe de HD van CHER zich in de loop der jaren zal ontwikkelen. Mogelijk heeft ze op latere leeftijd pijnstilling nodig of een chirurgische ingreep (dat zal gaan om een heupkopresectie of een kunstheupprothese) om de klachten te verminderen.
Of en wanneer dit nodig zal zijn hangt onder andere af van de zorg die ze nu krijgt. In het asiel is het moeilijk om haar die goede zorgen te geven. Bovendien ligt ze daar altijd op een harde betonnen vloer, in de winters vaak koud en vochtig. Ook dit is erg slecht voor haar heupen. Daarom willen we CHER heel graag een kans geven op een beter perspectief dan die ze nu heeft: een liefdevol thuis, een warme mand en de juiste zorgen.
Bij andere honden
Zeer sociaal met grote en kleine honden. CHER werd niet getest met katten maar de verwachting is dat ze ook hier rustig en vriendelijk op zal reageren.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden CHER werd op straat gevonden door een vrijwilligster van het asiel. Hoe ze hier terecht is gekomen, is onbekend.
Kosten: € 115,-- gift + € 110 ,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG
X-RAYS van CHERTERUG NAAR BESCHRIJVING