C H E S T E R
contactpersoon
voor meer info:
steef@sos-strays.nl
+31 (0)6-19987025
  Vanaf 19.30 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu
Ras
Mix, de mama is waarschijnlijk een Golden retriever, zie bijzonderheden.
Leeftijd
± 01/11/2018
Schouderhoogte
Wordt waarschijnlijk een middelmaat.
Op 19/03/2019 met 4,5 maand oud: 35 cm hoog en 5,1 kg.
Uiterlijk
Black Tan, kortharig.
Herkomst
Spanje, Santiago de Compostella (Galicië)

Xestion Etica do Abandono ofwel kortweg XEA is een nieuwe dierenwelzijnsorganisatie opgericht begin 2018 door Oscar Villar. Deze organisatie stelt zich tot doel om het probleem van gedumpte- en zwerfhonden in de regio op een diervriendelijke manier aan te pakken door middel van contracten aan te gaan met omliggende gemeenten voor opvang, een adoptieprogramma, voorlichting over verantwoord huisdierenbezit en het belang van chippen en steriliseren. Ze werken samen met andere dierenwelzijnsorganisaties in Galicië waaronder Refugio Canino Bando.
XEA stapt feitelijk in het gat van gemeenten ten westen van Santiago de Compostella, waar nog geen beleid was voor thuisloze honden omdat deze net buiten het werkterrein liggen van de andere asielen in de regio.
XEA heeft nu het beheer over een opvangplek in het plaatsje Brandomil genaamd "A Cova da Lobo" (de wolvengrot) dit was voorheen een dodingstation. XEA zet zich nu in om de honden te herplaatsen in binnen- en buitenland. Wij zijn in contact gebracht met deze nieuwe organisatie via Elene van Refuxio de Bando. We zullen in de toekomst bij elk transport enkele hondjes nemen van XEA. Elene helpt hierbij als contactpersoon en zorgt voor alle administratie rondom het transport.
Verblijfplaats
's-Heerenhoek, in een opvanggezin met kinderen en andere honden.
Karakter Heel soms treft één van onze opvanggezinnen een pup die opgevoed geboren lijkt te zijn. CHESTER is zo een pup. Vanaf het moment dat CHESTER is aangekomen is hij zindelijk, slaapt hij de nacht door, kan hij eventjes alleen zijn zonder te piepen, loopt hij netjes mee aan de riem en luistert hij naar de commando's "hier" en "zit".
CHESTER is een geweldige pup, hij is speels, lief, sociaal, knuffelig, gehoorzaam en echt een plaatje om te zien met zijn glanzende black and tan vacht. CHESTER zal met de juiste opvoeding uitgroeien tot een wereldhond, eentje die alles voor je wil en zal doen, maar waarmee zijn nieuwe baasjes wel moeten opletten om hem niet te overvragen, zeker in het begin.
CHESTER kan met alles en iedereen overweg, hij past zich aan iedere hond aan en maakt nergens een probleem van. Soms is CHESTER nog wat onzeker, hij lijkt dan opeens te beseffen hoe groot de wereld nu voor hem is en hij zoekt dan steun bij de baas, zonder daarin overdreven te zijn, hij komt met een wat lagere staarthouding bij je lopen en vraagt even een aai over zijn bol en voelt zich dan al weer zekerder.
In de auto kijkt CHESTER graag uit het raam, hij geniet er enorm van en springt kwispelend zelf de auto in.
CHESTER heeft wel behoefte aan een tuin, hij is ontzettend graag buiten en struint overal wat rond in de tuin.
CHESTER kan niet wachten om zijn verdere nieuwe leven te beginnen, hij zou zelfs geschikt zijn voor mensen die hun eerste hond zoeken.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
CHESTER is nog een pup en moet verder opgevoed worden. Hij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die hem met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale volwassen hond. Omdat hij zo jong is, kan hij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal
Bijzonderheden CHESTER en zijn twee vermoedelijke broertjes LEWIS en DOUGLAS zijn in een doos voor de deur van XEA achtergelaten. Er is een vermoeden dat zij de pups zijn van de Golden retriever van een buurman die eerder pups op deze manier heeft gedumpt bij XEA.
Kosten gift:  € 260,--

voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouder-
dom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG