C H E Y E N N E
contactpersoon
voor meer info:
dien@sos-strays.nl
+31 (0)6-39205491
 tussen 17.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Kleine Podencomix
Leeftijd
± 29/02/2020
Schouderhoogte
Kleine ranke hond: 42 cm hoog en 7,75 kg.
Uiterlijk
Lichtbruin, kortharig
Herkomst
Spanje, Madrid

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.
Verblijfplaats
Heemskerk, in een opvanggezin met andere honden, katten en vogels.
Karakter CHEYENNE is lief en wat onderdanig in haar omgang met volwassenen. Zij is mogelijk minder geschikt voor een gezin met jonge kinderen aangezien ze wat snauwerig (zonder te bijten overigens) kan reageren als kinderen aan haar zitten.
CHEYENNE laat zien dat zij een vrolijk en zeer ondeugend meisje is dat niet gauw ergens van onder de indruk is. Wel is zij heel gevoelig voor strenge stem-correcties en krimpt dan in elkaar. Ze luistert goed, is bijna zindelijk.
Met de andere honden is ze zeer sociaal en met de katten ook, al blijft ze wel proberen of die met haar willen spelen.
In de auto rijden begint ze te waarderen omdat het vaak wat leuks oplevert, bijv. een fijne wandeling in het park. Ze loopt keurig aan de lange lijn zonder te trekken, aan de korte lijn heeft zij wat meer moeite om netjes mee te lopen; ze trekt meer uit nieuwsgierigheid omdat alles besnuffeld en onderzocht moet worden. Inmiddels heeft ze laten zien dat ze in veilig gebied heerlijk kan rennen en spelen met de andere honden en ze luistert redelijk goed in het terug roepen.
CHEYENNE slaapt 's nachts zonder een bench ('s nachts is zij helemaal zindelijk en slaapt ze bij het tijdelijk vrouwtje op het voeteneind). Ze heeft nog wel wat leiding nodig in het begrijpen dat niet alle spulletjes voor haar zijn.
CHEYENNE is een matige eter maar met vers vlees gaat haar bakje fluitend leeg. Ze mag nog een beetje aankomen daar ze iets te slank is.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van CHEYENNE in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
CHEYENNE zoekt baasjes die snappen wat het is om een puberend windhondje in huis te hebben. Ze heeft een zeer groot jachtinstinct, met name voor watervogels en molletjes. We plaatsen haar niet in een gezin met hele jonge kinderen omdat zij daar uit angst nogal fel op kan reageren, kinderen vanaf 10 jaar die haar rustig benaderen is geen probleem. Het zou fijn zijn als ze een maatje krijgt van ongeveer haar eigen grootte, de wat grotere honden vindt ze toch wel spannend om mee te spelen.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal. Ook met katten.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden CHEYENNE werd gered uit de perrera van Madrid. Van haar voorgeschiedenis is helaas niets bekend.
Kosten: € 295,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG