C H I P I R O N
contactpersoon
voor meer info:
noor@sos-strays.nl
+31 (0)6-37271211
  Tussen 14.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting] Onze Zwarte Parels
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 06/02/2016
Schouderhoogte
Klein hondje: 30 cm hoog en 6,9 kg.
Uiterlijk
Zwart met beetje wit, kortharig.
Herkomst
Spanje, Madrid

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.
Verblijfplaats
Zoetermeer, in een opvanggezin met andere honden.
Karakter CHIPIRON is een heerlijk hondje, zeer trouw, aanhankelijk, lief en vrolijk. CHIPIRON is gek op spelen. Balletjes, botjes en knuffels, hij vindt ze allemaal even geweldig. CHIPIRON is een sportief kereltje en apporteert van nature. CHIPIRON is uitermate geschikt voor Behendigheid of Flyball.
CHIPIRON is baasgericht en volgt zijn opvangmamma overal. Hij heeft wat last van verlatingsangst en heeft nog tijd nodig om hier overheen te komen. Inmiddels kan CHIPIRON al 2 uur alleen thuis zijn , wel in bijzijn van de andere honden in huis. CHIPIRON heeft veel behoefte aan contact en liefde.
CHIPIRON loopt keurig aan de lijn en kan in veilige gebieden prima loslopen. CHIPIRON is slim, let goed op en blijft in de buurt van het bazinnetje.
CHIPIRON sloopt niet, is leergierig en gehoorzaam. CHIPIRON is zindelijk op een enkel markeringsplasje na . Met de andere honden in huis gaat hij goed om. CHIPIRON is niet bang uitgevallen ten opzichte van grotere honden: CHIPIRON is graag haantje de voorste.
CHIPIRON vindt vogels reuze interessant, hij doet ze niets maar rent er graag achteraan. Buiten wil hij wel blaffen als hij opgewonden raakt.
Autorijden vindt CHIPIRON niet leuk omdat hij last heeft van wagenziekte.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van CHIPIRON in Spanje en in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
CHIPIRON wordt het gelukkigst bij iemand die hele dagen thuis is. Hij is zeker geen hondje dat alleen kan blijven. CHIPIRON past eigenlijk in iedere gezinssituatie en heeft niet persť een andere hond nodig om gelukkig te zijn. Wat CHIPIRON het liefste wil is altijd bij het bazinnetje zijn en lekker naast haar liggen. CHIPIRON zou uitstekend passen bij een ouder iemand die een trouw maatje zoekt en alle tijd voor hem heeft.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal en zeer speels.
Bijzonderheden CHIPIRON werd door onze vrienden van Adoptalo.com gered uit de perrera van Madrid. Van zijn voorgeschiedenis is helaas niets bekend.
Kosten: € 260,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG