C L E O   I V    &    L A I S A   I V
contactpersoon
voor meer info:
dien@sos-strays.nl
+31 (0)6-39205491
 tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting] Onze Zwarte Parels
Geslacht
2x teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
CLEO:  ± 08/01/2012
LAISA: ± 15/08/2014
Schouderhoogte
Kleine hondjes: beiden zijn 30 cm hoog en ca. 5 kg
Uiterlijk
Beiden: Zwart/grijs met beetje wit, halflange pluizige vacht.
LAISA heeft meer wit op de voorpootes dan CLEO.
Herkomst
Spanje, Madrid

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.
Verblijfplaats
Delft, in een opvanggezin met jonge kinderen, katten en een hond.
Omschrijving
Lieve, sociale hondjes. Volgens hun Spaanse opvanggezin zijn beide hondjes aanbiddelijk en lief.
Ook bij hun opvanggezin in Nederland zijn LAISA en CLEO twee hele lieve, vrolijke en aandoenlijke hondjes. Het zijn echte knuffelkonten; ze liggen graag tegen je aan of op schoot. Hun karakters lijken erg op elkaar, LAISA is alleen wat ondeugender.
Ze zijn dol op kinderen, ze hebben heel veel geduld met ze, zelfs met de ietwat opdringerige peuter uit het opvanggezin.
Met de hond van het opvanggezin gaat het goed alleen kan LAISA soms een beetje fel zijn. Met de katten uit het opvanggezin gaat het ook goed, soms een beetje uitdagen maar ze doen ze niks.
's Nachts slapen LAISA en CLEO los in de huiskamer, ze slapen de hele nacht door. Alleen thuis blijven gaat heel goed, ze zitten dan in de bench.
Wandelen vinden LAISA en CLEO leuk, maar als het wat drukker is op straat vinden ze het soms nog een beetje spannend.
Als ze in de tuin mogen is het echt feest, dat vinden ze geweldig; lekker rennen en spelen. Ze houden het uren vol in de tuin, vooral balletje gooien is favoriet; ze brengen de bal ook steeds weer terug.
LAISA en CLEO zijn gewoon twee hele lieve, makkelijke hondjes die graag bij elkaar blijven. Ze zijn een en al liefde en gezelligheid, je kunt niet anders dan verliefd op ze worden.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
LAISA en CLEO passen in heel veel situaties, zolang ze maar samen zijn en niet te veel uren alleen gelaten worden.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal.
Bijzonderheden CLEO en LAISA zijn vermoedelijk moeder en dochter. De hondjes zijn duidelijk verknocht aan elkaar en we bieden hen daarom samen ter adoptie aan zodat ze niet gescheiden hoeven te worden.
De hondjes hadden een baasje, maar toen deze naar een verzorgingstehuis ging, werden de hondjes naar de perrera van Madrid gebracht. Vermoedelijk hebben familieleden dit gedaan, want de baas van de hondjes had aanvankelijk geen afstand getekend waardoor de hondjes vanwege de wet 4 maanden vastgehouden dienden te worden.
Toen deze maanden voorbij waren heeft onze vriendin Marta van Adoptalo.com hen onmiddellijk opgehaald en bij één van haar gastgezinnen gebracht. Nu zijn CLEO en LAISA in Nederland en zitten ze samen bij één van onze opvanggezinnen.
Kosten: 2x € 250,-- gift + 2x € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG