C O L E T T E
contactpersoon
voor meer info:
dien@sos-strays.nl
+31 (0)6-39205491
 tussen 17.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef
Ras
Mix
Leeftijd
± 20/12/2020
Schouderhoogte
Wordt waarschijnlijk een middelmaatje
Uiterlijk
Bruin gestroomd met wit, kortharig
Herkomst
Griekenland, Athene

Illioupolis Animal Welfare Union is een kleine organisatie die zwerfdieren redt, opvangt en herplaatst in de omgeving van Illioupolis, een buitenwijk van Athene. De organisatie wordt gerund door Iris Roussis, een grote dierenvriend waar wij al jarenlang mee samenwerken en zo nu en dan een hond kunnen laten overkomen als er een vlucht beschikbaar is. Meer info: www.zeil.gr.
Verblijfplaats
Heemskerk, in een opvanggezin met andere honden, katten en vogels.
Karakter Lieve speelse pup. COLETTE moest in het begin ontzettend wennen, contact met mensen ging niet vanzelf; ze was erg angstig. Maar ondertussen is zij een heerlijk brutaal pupje wat soms nog een iets onzeker is in het contact maken.
COLETTE heeft ook laten zien dat zij nogal haar mannetje kan staan en we vermoeden dat zij zich kan ontwikkelen tot een iets dominant hondje. Zoals in haar filmpjes is te zien, gaat ze geen grote volwassen hond uit de weg.
COLETTE is sociaal met katten, honden en vogels hebben niet haar interesse.
Soms is ze lekker aan het puberen en is dan totaal haar naam vergeten of ze heeft gewoon geen zin om te komen. Het is daarom wel raadzaam een cursus met haar te gaan volgen.
Contact met kinderen vindt ze niet zo leuk, ze vindt vooral jonge kinderen heel eng; ze zal ook geen contact met ze maken maar ze eerder uit de weg gaan. Dit kan met veel geduld nog veranderen.
COLETTE is zindelijk, op een ongelukje na, slaapt de nachten heerlijk door in de bench en meldt zich iedere morgen wanneer het tijd is om op te staan.
Mee in de auto rijden vindt ze nog wel spannend.

Klik hier om een filmpje te bekijken van COLETTE in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding Pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
COLETTE is een pup die nog verder opgevoed moet worden. Zij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die haar met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale, volwassen hond. Omdat zij nog zo jong is, kan zij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn.
Een gezin met heel jonge kinderen is niet aan haar besteed, kinderen vanaf 12 jaar is geen probleem.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal. COLETTE is niet ge´nteresseerd in de katten en vogels van het opvanggezin.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden COLETTE werd gevonden in de bergen, samen met een broertje en zusjes. Vermoedelijk als ongewenst nest achtergelaten zoals helaas heel vaak gebeurt. Gelukkig werden ze op tijd gevonden, de pups waren erg mager en het had niet veel langer moeten duren.
Door de samenwerking tussen S.O.S. Strays en ZEIL kan een deel van het nest naar Nederland reizen, beginnend met COLETTE en haar zusjes CHRISTY en CAILIN.
Kosten gift:  € 295,--

voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouder-
dom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG