C O O P E R   G.
contactpersoon
voor meer info:
jildou@sos-strays.nl
+31 (0)6-19927669
  Vanaf 15.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 25/03/2021
Schouderhoogte
Kleine middelmaat: 40 cm hoog en 12 kg.
Uiterlijk
Bruin/wit, kortharig.
Herkomst
Griekenland, Athene

Illioupolis Animal Welfare Union is een kleine organisatie die zwerfdieren redt, opvangt en herplaatst in de omgeving van Illioupolis, een buitenwijk van Athene. De organisatie wordt gerund door Iris Roussis, een grote dierenvriend waar wij al jarenlang mee samenwerken en zo nu en dan een hond kunnen laten overkomen als er een vlucht beschikbaar is. Meer info: www.zeil.gr.
Verblijfplaats
Creil, in een opvanggezin met kinderen en andere honden.
Karakter COOPER is een enthousiaste jonge hond, maar kan in huis ook heel rustig zijn. Hij speelt graag met de andere honden in het opvanggezin, speeltjes hebben maar kort zijn belangstelling.
Na het spelen zoekt COOPER een plekje om rustig te gaan liggen. 's Avonds kan COOPER lekker bij je komen liggen.
COOPER reageert soms nog wat afwachtend op volwassenen, hij lijkt het spannend te vinden om dichtbij te komen. Het opvanggezin ziet dat dat wel steeds minder wordt.
In het opvanggezin reageert COOPER goed op de aanwezige kinderen, ze kunnen hem aanhalen en knuffelen. Ook bij het uitgaan van de school laat hij zich door onbekende kinderen aanhalen.
COOPER kan tijdens het lopen aan de riem soms wat trekken. Dit doet hij uit enthousiasme. Dit wordt gecorrigeerd en het gaat dan beter, maar het verdient nog enige aandacht.
COOPER is nog niet volledig zindelijk, heel af en toe doet hij nog een plas in huis maar geeft steeds beter aan dat hij uitgelaten moet worden.
COOPER kan af en toe blaffen als hij buiten wat hoort, als dat gecorrigeerd wordt is het gauw over.
s Nachts en bij afwezigheid van het opvanggezin verblijft COOPER in de bench.
Het enthousiaste karakter van COOPER maakt dat hij makkelijk te trainen is en bereid is om met je aan de slag te gaan.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Voor COOPER zou het heerlijk zijn om samen met zijn baasjes een cursus te gaan volgen! Omdat hij nog zo jong is, plaatsen we hem niet bij mensen die te veel uren afwezig zijn.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden COOPER verbleef in een asiel in het noorden van Griekenland van waaruit hij geadopteerd is in Athene. Helaas werd hij al snel weer aan het asiel terug aangeboden omdat een gezinslid allergisch zou zijn. Om hem de reis terug naar het noorden te besparen is hij in het asiel van Iris gekomen. Vanwege zijn leuke karakter en uitstraling heeft Iris aan S.O.S. Strays gevraagd hem een toekomst in Nederland te bieden.
Kosten: € 325,-- gift + € 60 ,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Griekenland dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG