C O R A   V I
contactpersoon
voor meer info:
marian@sos-strays.nl
+31 (0)6-40809018
  Tussen 12.30 en 17.30 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 28/01/2018
Schouderhoogte
Kleine hond: 22 cm hoog en 5,7 kg
Uiterlijk
Cremewit, kortharig.
Herkomst
Spanje, Santiago de Compostella (Galicië)

Xestion Etica do Abandono ofwel kortweg XEA is een nieuwe dierenwelzijnsorganisatie opgericht begin 2018 door Oscar Villar. Deze organisatie stelt zich tot doel om het probleem van gedumpte- en zwerfhonden in de regio op een diervriendelijke manier aan te pakken door middel van contracten aan te gaan met omliggende gemeenten voor opvang, een adoptieprogramma, voorlichting over verantwoord huisdierenbezit en het belang van chippen en steriliseren. Ze werken samen met andere dierenwelzijnsorganisaties in Galicië waaronder Refugio Canino Bando.
XEA stapt feitelijk in het gat van gemeenten ten westen van Santiago de Compostella, waar nog geen beleid was voor thuisloze honden omdat deze net buiten het werkterrein liggen van de andere asielen in de regio.
XEA heeft nu het beheer over een opvangplek in het plaatsje Brandomil genaamd "A Cova da Lobo" (de wolvengrot) dit was voorheen een dodingstation. XEA zet zich nu in om de honden te herplaatsen in binnen- en buitenland.
Verblijfplaats
Heerenveen, in een opvanggezin met andere honden.
Karakter CORA is nog maar pas aangekomen bij haar opvanggezin.
De eerste bevindingen:
Het opvanggezin vindt haar een schatje, ze is zeer lief en nog wat bedeesd. Ze houdt van knuffelen en buikje kriebelen.
Ze is dol op wandelen, dan gaat haar staartje omhoog en kwispelt ze van blijdschap. Het is een vrolijk hondje, maar is nog wat onder de indruk van een van de andere hondjes bij het opvanggezin, die wat jaloers is.
Ze eet goed en met smaak. Het opvanggezin merkt wel dat ze niet veel liefde gewend is, je kunt haar het beste rustig benaderen en met je hand onder haar kinnetje kriebelen en niet naar haar kopje gaan, dat vindt ze (nog) eng.
Ze is al zindelijk en loopt naar de achterdeur als ze wat moet, dit heeft ze heel snel in de gaten gekregen. Uiteraard doet ze haar behoefte ook tijdens de wandeling(en), maar bij hoge nood weet ze dus wat ze moet doen.
Ze kan traplopen en is nieuwsgierig genoeg om naar boven te lopen. Bij de wandeling loopt ze heel dicht bij haar baasje, ze snuffelt graag hier en daar in het bos.
Autorijden is geen probleem, ze gaat met de andere honden achterin de bench in de auto en je hoort haar niet.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
CORA is nog maar net aangekomen in het opvanggezin. Binnenkort zullen we een beter beeld hebben van haar en waar zij het best op haar plaats zal zijn. Profielschets adoptant volgt nog.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal. CORA is niet getest met katten.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden CORA werd in Spanje bij een inbeslagname door de politie weggehaald bij haar eigenaren die de honden verwaarloosden. GRENAS, die ook naar Nederland reist, was ook één van hen. De honden kwamen terecht bij XEA waar ze goed verzorgd werden in het asiel. Door de samenwerking tussen XEA en S.O.S. Strays kwamen CORA en GRENAS naar Nederland, waar we gouden mandjes voor hen zullen zoeken.
Kosten: € 295,-- gift + € 60 ,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG