C Y R A N O
contactpersoon
voor meer info:

dien@sos-strays.nl
+31 (0)6-39205491
 tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Teckel
Klik hier voor een rasbeschrijving.
Leeftijd
± 26/05/2012
Schouderhoogte
Kleine hond: 30 cm hoog en ca. 12 kg. CYRANO heeft een lang lijfje.
Uiterlijk
Bruin/zwart, ruwharig.
Herkomst
Spanje, Madrid

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.
Verblijfplaats
Zeewolde, in een opvanggezin met katten.
Karakter Lieve hond die even de tijd moet krijgen om te wennen. CYRANO kan soms wat humeurig overkomen, maar dit is schijn. Zodra hij gewend is aan mensen, gedraagt hij zich lief en loyaal en lebbert hij van pure vreugde zijn baasjes af, als hij de kans krijgt.
Cyrano gedraagt zich als een gemakkelijk hondje in omgang in zijn nieuwe opvanggezin. Hij is helemaal zindelijk en slaapt de nachten heerlijk door zowel in zijn bench als in zijn mandje.
Hij is graag bij zijn tijdelijke baasjes in de buurt en waardeert hun gezelschap heel erg. Tijdens het wandelen loopt CYRANO keurig mee aan de lijn en trekt niet. Met passerende honden heeft hij geen problemen, even snuffelen en kennis maken en weer doorlopen. Met katten is het een ander verhaaltje. Katten die honden gewend zijn gaat redelijk goed, andere katten moeten de boom in gejaagd worden.
CYRANO kan al eventjes een uurtje alleen zijn en gaat prima mee in de auto.
Zijn opvanggezin vindt hem een heel charmant heertje.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Voor CYRANO zoeken we baasjes waar het niet te druk is en hij niet te veel uren alleen hoeft te zijn. Waar hij heerlijk kan genieten van zijn oude dag. Dit hondje houdt erg van zijn mensen.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal. CYRANO is echter niet gecharmeerd van drukke pups. Hij wordt het liefst gewoon met rust gelaten. CYRANO is niet getest met katten.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden Zie ook: "Geef een gouden hond een gouden mand".

CYRANO werd door zijn baasjes afgegeven bij de perrera van Madrid, ze hebben geen reden opgegeven. Van zijn voorgeschiedenis is helaas dus niets bekend.
Kosten: € 200,-- gift + € 60 ,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG